top of page

Kurs i babymassage
 

Arbetar du med barn i åldern 2 månader- 3 år?

Kurs i babymassage breddar din kompetens och gör dig bättre rustad att arbeta med barns motoriska och neurologiska utveckling.

Kursens mål är att ge inspiration till att in introducera och integrera babymassage i ditt dagliga arbete. Under kursen får du lära dig teorin bakom varför rörelse och beröring har en avgörande betydelse för barnets utveckling.

Babymassage

Kursens innehåll:

 • Du lär dig ge mjuk massage till den lilla kroppens alla delar.

 • Du lär dig övningar och lekar som främjar den motoriska och neurologiska utvecklingen.

 • Du får verktyg att stötta och optimera barnets hälsa, utveckling och välmående.

 • Vi växlar mellan teori och praktik i en avslappnad atmosfär.

 • Demonstration och praktisk träning sker på verklighetstrogna dockor och andra kursdeltagare.

Massage är ett fantastiskt verktyg för närhet, kontakt, hälsa och välbefinnande
-för alla genom hela livet!

Målet med kursen:

 • Att bredda kunskapen om vikten av beröring och fördelarna med mjuk massage till barn mellan 2 månader och 3 år.

 • Att ge kursdeltagarna enkla verktyg för att stötta och optimera det lilla barnets utveckling, hälsa och välbefinnande.

 

Kursen vänder sig speciellt till massageterapeuter, barnmorskor, doulor, förskolepersonal och sjuksköterskor som jobbar på BVC samt andra yrkesgrupper inom medicin och pedagogik som arbetar med barn mellan 2 månader och 3 år.

Ingår i kursen:

 • Massageolja

 • Kompendium

 • Massagedocka*

 • Fika förmiddag och eftermiddag

     *Massagedockan är skapad speciellt för           att demonstrera babymassage.

     Dockan kan göra alla anatomiska rörelser         som en bebis kan, och den är väger så att       den ska kännas realistisk.

När: Just nu finns inget planerat datum, men skicka gärna en intresseanmälan så hör vi av oss när ett datum är satt. Tiderna på kursen ser du nedan. 

 • Fredag 9-18

 • Lördag 9-18

 • Söndag 9-15

 

Var: Röstångagården, Humlegatan 5, 268 68 Röstånga

 

Kostnad:  9500 kr varav 2000 kr betalas inom 10 dagar efter det att bekräftelsen på anmälan skickats ut, resterande betalas senast en vecka innan kursstart. Det går att dela upp betalningen på tre tillfällen. Pengarna återbetalas endast vid uppvisande av läkarintyg eller om kursanordnare väljer att ställa in kursen.

 

Det finns möjlighet till gratis övernattning i lokalen och att laga/värma din egen mat.

Anmälan:

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till info@gravidcoach.se 

Utbildare Hannah Lind är i grunden jurist med inriktning på mänskliga rättigheter och demokrati. 2002 bestämde hon sig för att byta spår. Idag är hon bland annat utbildad massageterapeut, doula och akupressör. Hon har undervist som extern lärare på Nordlys Centret sedan 2010 coh grundade 2016 Doula Akademiet. 

 

Hon har tidigare hållit kurser i Sverige i både gravidmassage och akupressur.

Läs gärna mer på Doula Akademiets hemsida /  Nordlys hemsida.

Tidigare kursdeltagare om Hannah Lind

"Jag gick på Hannas första kurs i Sverige och hon va helt fantastisk.

En sådan närvaro, visdom och kunskap. Jag lärde mig så mycket under kursen som jag tar med mig i livet, både som doula, gravidmassör och kvinna. Rekommenderar alla som jobbar kring gravida att gå Hannahs kurs."

Frida

Hannah Lind- utbildare i babymassage

 

"Gravidmassagekursen gav mig värdefulla nycklar till att ge en massage som är både trygg och lugnande. Hannah ledde kursen med stor värme, mycket kunskap, humor och inre visdom. Detta var så mycket mer än en kurs, detta var en upplevelse som fyllde på både kropp och själ samtidigt som ny kunskap kunde tas in och praktiseras."

Kristina

Varför babymassage?

För bebisar och små barn är beröring och rörelse helt avgörande för att både fysisk och psykisk utveckling. Beröring i form av mjuk massage har många positiva effekter. Huden är kroppens största -och i början känsligaste- sinnesorgan, vilket gör just huden till nyckeln till barnets motoriska och neuroligiska utveckling.

Lyckligtvis får de flesta spädbarn massor av beröring och kärlek helt naturligt från dina föräldrar och många föräldrar har också lärt sig spädbarnsmassage. Men många barn är inte hemma hela tiden. Idag tillbringar många barn åtskilliga timmar utanför hemmet och tas om hand av många andra vuxna som inte är deras föräldrar. 

bottom of page