Pandemi-anpassning

Utifrån rådande situation med Covid-19 har våra doulauppdrag behövt anpassas. Sedan våren 2020 har vi kunnat stötta blivande föräldrar genom ovanstående upplägg, med undantag från fysisk närvaro på förlossningen. Istället har doulan kommit hem till den födande/paret redan under latensfas, bistått körning till sjukhus och därefter tagit vid på videolänk. Detta har visat sig fungera väldigt fint, då kontinuiteten kunnat hållas.

 

Genom att den födande/partnern fått tidigt stöd i hemmet har en god rytm startat upp och tagits med vidare. Många upplever även att de kunnat stanna hemma längre med detta upplägg.

Kostnad

14900 kr/uppdrag för erfaren doula,

11900 kr/uppdrag för de som gjort 0-3 förlossningar.

 

Faktura skickas på mail.

Vi möter dig alltid en första gång kostnadsfritt ett samtal på cirka 30 minuter. Då får du/ni möjlighet att lära känna oss lite närmare och se om vi är den rätta doulan för dig. 

Våra doulor hittar du under fliken Gravidcoacher. Om du är intresserad av att anlita någon av oss så skriv gärna ditt önskemål på vem du vill träffa i din intresse anmälan. 

Svar på dom vanligaste frågorna hittar du här. Om du inte hittar svaret där så mejla gärna. 

"Jag har upplevt två förlossningar, båda med doulor som stöd. För mig var det en självklarhet att anlita en doula även under vår andra förlossning. Med många mindre bra vårdmöten i bagaget ville jag, liksom under min första förlossning, skapa ett team bestående av doula och sambo som kände till mina behov och som oberoende av diverse skiftbyten och klockor skulle finnas där. Det var självklart en besvikelse när Corona och de restriktioner som följde med inte gjorde det möjligt för oss att ha doulan i förlossningsrummet. Vi fick göra det bästa utifrån de förutsättningar som fanns, tänka om och tänka nytt. Hur skulle det bli utan den fysiska närvaron av en doula? Trots en del oro kring situationen kan jag såhär i efterhand säga att det blev en väldigt bra förlossningsupplevelse. Vi kunde kommunicera och se varandra under hela den aktiva fasen via länk, stödet kändes närvarande och vetskapen om att vi, om något skulle hända, inte var själva med vår upplevelse gjorde mig trygg. Det team och den sfär som var så viktig för mig hade trots allt inte raserats."

 

- Tvåbarnsmamma om doula under Covid-19

Vårt Doulapaket

 

I Din Gravidcoachs doulauppdrag ingår:

 • Två träffar á 90 min innan födseln där vi tillsammans bestämmer innehållet beroende på era önskemål. Här får du/ni formulera era förväntningar, tankar, känslor, eventuella rädslor eller önskemål. Vi pratar om sjukhusrutiner, smärthantering, smärtlindring, förlossningsbrev, amning, födandets fysiologiska process, tidigare erfarenheter och annat ni har behov av.
   

 • Jour en vecka före beräknat förlossningsdatum fram till bebis föds. Detta betyder att vi är tillgängliga dygnet runt med en inställelsetid enligt avtal. Vi är med under födseln helt efter era behov.
   

 • En träff á 90 min, någon vecka efter födseln, där vi går igenom er upplevelse. Vi pratar om anknytning, amning eller lyhörd flaskmatning, rutiner, föräldrarollen, går igenom eventuella frågor eller annat ni har behov av. Många upplever detta samtal lika givande och värdefullt som de förberedande samtalen. Att träffa någon som varit med hela vägen; inför, under och efter förlossningen innebär kontinuerligt stöd - vilket i sig ökar chanserna för att en stärkande upplevelse. Eftersamtalet blir ett fint sätt att knyta samman helhetsupplevelsen och ta avstamp från in i det nya familjelivet. 
   

 • Full telefonsupport genom hela uppdraget 
   

 • Gratis profylaxkurs i Föda utan Rädsla (se mer här)

 

Doula Online

Doula-online är ett koncept där du som gravid och/eller din partner kan få tillgång till doulastöd via videolänk. Vi kan i hjälpa dig med alla frågor som inte rör det medicinska. Allt från känslor kring graviditeten/förlossningen, till praktiska delar kring hur en förbereder sig - eller frågor i relation till förlossningsvården och hur man skapar sig det bästa stödet och förutsättningarna. Vi ses via Zoom, Skype eller annan videolänk som passar dig/er. 

Man kan också komplettera med att ha en online-doula med under förlossningen. Då får ni tillgång till en doula som ni kontaktar via telefon eller videolänk och som guidar er om det blir utmanande. Hon kan bland annat hjälpa er med olika smärtlindrings-tekniker, ge råd och föreslå praktisk hjälp som skapar lugn och trygghet.

I detta ingår jour tre veckor runt beräknad förlossning samt samtal via telefon eller videolänk under förlossningen i den mån ni behöver.

Akutdoula (enbart Skåne/Halland)

 

Önskas backup för partner utifall denne inte kan närvara, ex. vid Covid-19 symptom, kan vi även erbjuda "akut-doula" som följer med i partners ställe, stöttar under hela förlossningen och skapar en bro mellan förlossningsrummet och partner som kan göras delaktig via videolänk. 

Kostnad

Enbart samtal: 900 kr/samtal (ca 60 minuter.)

Enbart online-doula: 4000 kr

Doula online-paket:

Två samtal + onlinedoula: 5400 kr.

Enbart akut-doula: Efter överenskommelse.

 

Faktura skickas via mejl. 

”Att ha doula på distans gjorde att jag som partner kunde vila i att någon annan hade ett utifrånperspektiv, och kunde komma med förslag och påminnelser som jag själv inte tänkte på eftersom jag var så inne i själva situationen. Det gjorde det enkelt att prova nya saker, tänka nytt och se situationen från ett annat håll. Jag har svårt att tänka mig att min upplevelse hade blivit lika positiv utan det stödet."

- En pappas perspektiv på doula via videolänk

Postpartum-paket

Det är lätt under graviditeten att fokusera på förlossningen och glömma det som kommer sen. Första tiden med bebisen. Det kan vara en omvälvande tid för många. Det är mycket nytt att ta in. Man ska lära känna en ny liten individ, bli förälder för första gången, bli förälder på nytt, familjekonstellationen förändras, amningen ska fungera, sömnen ska fungera, kärleksrelationen kan ta sig nya uttryck. Det är mycket som sker dessa första månader. I många länder finns det ett väl fungerande stöd för blivande föräldrar med kontinuerligt stöd i hemmet men tyvärr existerar inte detta i Sverige. Vi vet att starten med den nya familjemedlemmen påverkar det framtida livet.
 
Din Gravidcoach erbjuder postpartum-stöd till dig/er som är nyblivna föräldrar. Stödet är individuellt anpassat och är till för att göra tillvaron enklare för er. Det kan vara amningsstöd, bebisomvårdnad, massage till mamman, möjlighet att prata om situationen, prata om förlossningen, praktiska göromål som städning, matlagning mm.
 
Du kan boka postpartum stöd under graviditeten och skulle du sen känna att du inte har det behovet går det att avboka. Du kan även under graviditeten träffa en gravidcoach för ett förutsättningslöst möte på 30 minuter där du får känna om stödet och personen känns rätt för dig.

 

 

Kostnad:

10 timmar - 5500 kr

20 timmar -10500 kr

30 timmar - 15000 kr

 

Har du haft någon av oss som doula så får du 1000 kr rabatt på paketen.

 

Vill du ha stöd per timme kostar det: 

600 kr/timme 

©gravidcoach.se

info@gravidcoach.se

 • Instagram Social Ikon
 • Wix Facebook page
 • YouTube Classic

Din Gravidcoach

+46733-548598