Stödsamtal - före och efter födseln av ert barn

Vi erbjuder samtal för dig som bär på oro och rädsla runt graviditeten eller inför förlossningen, eller bara önskar guidning i förberedelse. Stödsamtal kan också bokas efter förlossningen, om behov av att prata igenom upplevelsen uppstår.

Du eller ni som par bestämmer innehållet i samtalet. Exempel på samtalsämnen som kan vara aktuella: 

  • Förlossningsrädsla 

  • Hur blir vi som par ett bra team inför förlossningen?

  • Prata igenom och bearbeta en tidigare förlossningsupplevelse

  • Hur skapar vi plan A, B och C utifrån pandemin som råder?

  • Hjälp i att formulera en förlossningsplan och ett förlossningsbrev 

Du som har en jobbig upplevelse med dig från att föda kan ha stor nytta av att prata igenom tidigare förlossning för att komma till acceptans och förståelse för vad du vill och behöver för den stundande förlossning.

 

Dessa samtal kan även vända sig till dig som varit stöd under förlossningen. Du kan också vara påverkad av en tidigare upplevelse. Kanske har du haft svårt att vara närvarande med familjen efter förlossningen eller att känna närhet till din partner. 

Stödsamtal efter födseln, där vi går igenom er upplevelse, kan också vara väldigt värdefullt. I ett sådant samtal kan man även prata om anknytning, amning eller lyhörd flaskmatning, rutiner, föräldrarollen, gå igenom eventuella frågor eller annat ni har behov av.

Kostnad: 900 kr / timme

Plats: I ert hem (Skåne/Södra Halland). Det går även att få dessa samtal online via Zoom. 

Har du friskvårdsbidrag? Förlossningsförberedande samtal är avdragsgilla.

DinGravidcoach(6av85).jpg

"Så mycket jag förstår efter bara två samtal, om mig själv och om att föda som ingen tidigare fått mig att förstå. Jag var stressad mitt i karriären och att jag skulle föda ökade på stressen och skapa en massa ångest. Ville bara ha kontroll och tänkte att enda sättet för mig att kunna klara detta är genom ett kejsarsnitt. Och det ville jag egentligen inte heller. Nu kan jag inte ens förstå varför jag skulle vilja det. Tror detta kommer att hjälpa mig på så många plan i livet och att jag kan börja andas igen : ) Tack för att jag hittade dig"

 

- Nicole, gravid med första barnet

”Tusen tack för i torsdags. Det var en enorm lättnad att få berätta min historia för någon som bara lyssnade, utan att försöka bortförklara det som hände. Jag har de senaste veckorna haft lite problem med att magen gång på gång spänt och känts ”hård” och obekväm, men det har nu nästan försvunnit… Tänk att det påverkat mig så mycket fysiskt.” 

– Gina, tvåbarns mamma som hade en jobbig upplevelse av sin första förlossning.

"Jag har gått i samtal inom vården för min upplevelse men aldrig nått hela vägen. Detta gjorde så stor skillnad. Nu känner jag mig mer fri och det känns som att jag inte bara ser det som var jobbigt längre. Behöver inte längre undvika sammanhang där det pratas om förlossningar. Framförallt är jag helt redo att bli gravid igen. Du är verkligen viktig för alla oss som mår dåligt på grund av en förlossningen."

 

-Valerie, Ett år efter sin första förlossning