Förlossningsförberedelse

Vad är profylax?

Profylax är latin och betyder "att förebygga". När vi pratar om profylax inför födsel syftar vi på fysisk och mental förberedelse. Vi på Din Gravidcoach vet att förberedelser inför förlossningen kan göra stor skillnad för upplevelsen av födseln, för relationen - och för föräldraskapet.

 

Förlossningsförberedelse kan

innebära så många olika saker. För någon handlar det om

att ladda ner en gravid-app, för en annan att köpa barnvagn och för en tredje att gå på gravidyoga.

 

För oss på Din Gravidcoach betyder förlossningsförberedelse att värna om och stärka förutsättningarna för att du ska känna dig lugn och trygg före, under och efter förlossningen. Att du som blivande förälder känner dig sedd, bekräftad och hörd - såväl gravid som partner. Vi vill bistå dig att få den upplevelse du önskar. Din Gravidcoach kan erbjuda det stöd som kan behövas som komplement till sjukvården för att verkligen få uppleva en trygg, lugn och tillitsfull graviditet, födsel och start på det nya livet.

 

Vi erbjuder förlossningsförberedelse i olika format och prisklass så att du ska hitta nåt som passar dig!

IMG_0322.jpg

Profylaxpaket

Känner du ett behov av att förbereda dig, bearbeta tidigare förlossningsupplevelse eller helt enkelt vill maxa förutsättningarna för en positiv förlossningsupplevelse, men att det inte är aktuellt med en doula? Nedan har vi sammanställt fyra guldkorn till förlossningsförberedelse som alla kan stärka dina förutsättningar att känna dig väl förberedd på födseln av ditt barn. 

Tips! Förlossningsförberedelse är en present fylld med omtanke för tex födelsedagspresent, julklapp eller till en babyshower!  

FUR-paket

 • Föda Utan Rädsla Online i grupp

 • Förlossnings-förberedande samtal hemma hos er eller online
  (ca 90 min)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kostnad: 2 400 kr

Partner-paket

 • Onlinekurs “Hur kan jag som parter/stödperson vara ett bra stöd?”

 • Boken "Förlossning, bli en delaktig partner" av Anna Tallwe

 • Förlossnings-förberedande samtal hemma hos er eller online
  (ca 90 min)

 

 

 

 

 

 

 

Kostnad: 2 100 kr

Massage-paket

 • Massagekurs för par (120 min)

 • Förlossnings-förberedande samtal hemma hos er eller online
  (ca 90 min)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kostnad: 2 700 kr 

Praktiskt paket

 • Förlossnings-förberedande träff hemma hos er med en utökad praktisk inriktning. Vi går igenom smärthanterings-tekniker, massage och guidar er i konkreta tips, tricks och övningar som kan göra stor skillnad under födseln (ca 120 min).

 • Kompendium med bilder och beskrivningar

 

Kostnad: 2 100 kr 

 

Privat profylax

Vi erbjuder privat profylax i form av förlossningsförberedande samtal för dig som bär på oro och rädsla runt graviditeten eller inför förlossningen, eller bara önskar guidning i förberedelse. 

Du eller ni som par bestämmer innehållet i samtalet. Exempel på samtalsämnen som kan vara aktuella: 

 • Oro inför förlossningen, hjälp att förstå oron och vad du kan göra för att hantera den

 • Hur blir vi som par ett bra team inför förlossningen?

 • Prata igenom och bearbeta en tidigare förlossningsupplevelse

 • Hjälp i att formulera en förlossningsplan och ett förlossningsbrev 

Samtalen kan också bokas efter förlossningen, om behov av att prata igenom upplevelsen uppstår. I ett sådant samtal kan man även prata om anknytning, amning eller lyhörd flaskmatning, rutiner, föräldrarollen, gå igenom eventuella frågor eller annat ni har behov av.

DinGravidcoach(6av85).jpg

Kostnad: 1 200 kr/timme

Plats: I ert hem (Skåne/Södra Halland).

Det går även att få dessa samtal online via Zoom, kostnaden blir då 900 kr/timme. 

Har du friskvårdsbidrag?

Förlossningsförberedande samtal är avdragsgilla.

 

"Så mycket jag förstår efter bara två samtal, om mig själv och om att föda som ingen tidigare fått mig att förstå. Jag var stressad mitt i karriären och att jag skulle föda ökade på stressen och skapa en massa ångest. Ville bara ha kontroll och tänkte att enda sättet för mig att kunna klara detta är genom ett kejsarsnitt. Och det ville jag egentligen inte heller. Nu kan jag inte ens förstå varför jag skulle vilja det. Tror detta kommer att hjälpa mig på så många plan i livet och att jag kan börja andas igen : ) Tack för att jag hittade dig"

 

- Nicole, gravid med första barnet

”Tusen tack för i torsdags. Det var en enorm lättnad att få berätta min historia för någon som bara lyssnade, utan att försöka bortförklara det som hände. Jag har de senaste veckorna haft lite problem med att magen gång på gång spänt och känts ”hård” och obekväm, men det har nu nästan försvunnit… Tänk att det påverkat mig så mycket fysiskt.” 

– Gina, tvåbarns mamma som hade en jobbig upplevelse av sin första förlossning.

"Jag har gått i samtal inom vården för min upplevelse men aldrig nått hela vägen. Detta gjorde så stor skillnad. Nu känner jag mig mer fri och det känns som att jag inte bara ser det som var jobbigt längre. Behöver inte längre undvika sammanhang där det pratas om förlossningar. Framförallt är jag helt redo att bli gravid igen. Du är verkligen viktig för alla oss som mår dåligt på grund av en förlossningen."

 

-Valerie, Ett år efter sin första förlossning

Profylax online

Vi erbjuder olika webbaserade alternativ. Nedan hittar du två alternativ som ger dig och er möjlighet att förbereda er utan att behöva ta er någonstans och ni kan ta del av kurserna när det passar er. 

Namnlös design (2).png

"Hur kan jag som parter/stödperson vara ett bra stöd?"

Är du osäker på vad du kan göra under förlossningen för att underlätta för den födande?  Vill du känna dig tryggare i din roll och ha större tydlighet? Denna kurs ger dig konkreta verktyg, en ökad förståelse och framförallt en tro på att du kommer att kunna göra skillnad under förlossningen. Din förberedelse kan göra stor skillnad för upplevelsen och smärthanteringen. Kursen kan du ta del av i din egen takt när det passar.

 

Innehåll: Föreläsningar + övningar

Kostnad: 350  kr

Förlossningsförberedelse - grundläggande kurs

Vi har under en tid erbjudit även live-streamad förlossningsförberedelse som motsvarar de utbildningar som annars erbjuds på Barnmorskemottagningar. Nu är denna kurs inspelad. 

Innehåll: Du får bland annat kunskap om  hur du kan få en positiv upplevelse av att föda, smärtan, smärtlindring, förlossningens faser, sjukhusrutiner, förlossningsbrevet, stödpersonens roll. Du har även möjlighet att ställa frågor via mejl efter kursen om det är något du undrar. 

Kostnad: 250 kr, detta är avdragsgillt om du har friskvårdsbidrag. Denna bokar du genom att använda formuläret nedan.

Vad skiljer denna kurs från en Föda utan rädsla kurs?

Den förlossningsförberedande kursen är en inspelad föreläsning och fokuserar på det som är grunden i barnmorskemottagningarna/MVC:s utbildningar. Smärtlindring, förlossningens faser, förlossningsbrev, när man ska åka in osv. Föda utan rädsla är en live kurs som ger er verktyg för att hantera värken där ni både får en föreläsningsdel och där ni får prova på olika verktyg i praktiken.

Kontakta oss

Lämna en förfrågan om någon av våra tjänster så får du svar inom 24 timmar.

Vill du hellre ringa?

+46733-548598