Våra tjänster:
Förlossningsförberedelse och doulastöd

Vi på Din Gravidcoach vet att såväl förberedelser inför, som stöd under, förlossningen kan göra stor skillnad för upplevelsen av födseln, för relationen - och för föräldraskapet.

Förlossningsförberedelse = Profylax

Förlossningsförberedelse kan innebära så många olika saker. För någon handlar det om att ladda ner en gravid-app, för en annan att köpa barnvagn och för en tredje att gå på gravidyoga.

Känner du ett behov av att förbereda dig, bearbeta tidigare förlossningsupplevelse eller vill du helt enkelt maxa förutsättningarna för en positiv förlossningsupplevelse? Vi har satt samman två profylaxpaket som kan stärka dina förutsättningar att känna dig väl förberedd på födseln av ditt barn. Profylaxpaketen passar alla, oavsett hur ni planerar att föda och om det är första barnet eller om ni har barn sedan innan. Vi skräddarsyr också innehållet efter era önskemål och behov. 

 

Du kan välja att boka ett profylaxpaket eller kombinera* två. Såväl Praktisk profylax som Privat profylax fungerar utmärkt som komplement till exempelvis Föda utan rädsla eller annan förlossningsförberedande kurs, med utrymme för just era individuella önskemål och behov.

*Vid bokning av två paket får du 500 kr rabatt samt ett exemplar av boken Förlossning - bli en delaktig partner

IMG_1398.jpg

Tips!

 

Förlossningsförberedelse som gåva är fyllt med omtanke och passar fint som

 födelsedagspresent, julklapp eller till babyshower!  

Praktisk profylax

Praktisk profylax är en privat förlossnings-förberedande träff på två timmar hemma hos er med en utökad praktisk inriktning. Ni får guidning utifrån er individuella situation och konkreta tips, tricks och övningar som kan underlätta och göra skillnad under födseln:

 

 • Massage, mottryck och akupressur

 • Avslappning och andning

 • Genomgång av TENS

 • Förlossningspositioner

 • Sjalteknik

 • Spinning Babies grundövningar

 • Genomgång av verktygen från Föda utan rädsla 
   

Vid önskemål går vi också igenom er bostad för att se över hur ni kan använda er av hemmet under latensfasen. 

Fördelarna är många; du som är gravid får testa hur olika tekniker och övningar kan kännas, partner får handfast träning och verktyg som kan göra skillnad för den födande och ni stärker känslan av att vara ett team.

Kostnad: 2 400 kr 

Plats: I ert hem (Skåne/Halland). För er som bor längre bort tillkommer ersättning för bilresa. 

Har du friskvårdsbidrag?

Profylaxkurser är avdragsgilla.

IMG_1244.jpg
IMG_1322 (002).jpg
 
 

Privat profylax

Privat profylax är en form av förlossningsförberedande samtal för dig som bär på oro och rädsla runt graviditeten eller inför förlossningen, eller bara önskar guidning i förberedelse. Samtalet är omkring två timmar och ni avgör om det sker i ert hem eller om möts online via Zoom.

Du eller ni som par bestämmer innehållet i samtalet. Exempel på samtalsämnen som kan vara aktuella: 

 • Förlossningens olika faser och vilka behov som kan uppstå

 • Oro inför förlossningen, hjälp att förstå oron och vad du kan göra för att hantera den

 • Hur blir vi som par ett bra team
  inför förlossningen?

 • Prata igenom och bearbeta en tidigare förlossningsupplevelse.

 • Hjälp i att formulera en förlossningsplan och ett förlossningsbrev 

IMG_0809 (002).jpg
IMG_0941.jpg

Kostnad: 2 400 kr 

Plats: I ert hem (Skåne/Halland) eller online via Zoom.

För er som bor längre bort tillkommer ersättning för bilresa. 

Har du friskvårdsbidrag?

Profylaxkurser är avdragsgilla.

Boka Profylaxpaket

Tack för din förfrågan! Vi kontaktar dig inom kort.

 

Profylax online

Vi erbjuder olika webbaserade alternativ. Nedan hittar du två alternativ som ger dig och er möjlighet att förbereda er utan att behöva ta er någonstans och ni kan ta del av kurserna när det passar er. 

"Hur kan jag som partner 
vara ett bra stöd?"

Är du osäker på vad du kan göra under förlossningen för att underlätta för den födande?  Vill du känna dig tryggare i din roll och ha större tydlighet? Denna kurs ger dig konkreta verktyg, en ökad förståelse och framförallt en tro på att du kommer att kunna göra skillnad under förlossningen. Din förberedelse kan göra stor skillnad för upplevelsen och smärthanteringen. Kursen kan du ta del av i din egen takt när det passar.

 

Innehåll: Föreläsningar + övningar

Kostnad: 350  kr. Har du friskvårdsbidrag kan du

använda detta till kursen. Du köper kursen genom

att klicka på knappen här nedanför

Förlossningsförberedelse:

Grundläggande kurs

Vi har under en tid erbjudit även live-streamad förlossningsförberedelse som motsvarar de utbildningar som annars erbjuds på Barnmorskemottagningar. Nu är denna kurs inspelad. 

Innehåll: Du får bland annat kunskap om  hur du kan få en positiv upplevelse av att föda, smärtan, smärtlindring, förlossningens faser, sjukhusrutiner, förlossningsbrevet, stödpersonens roll. Du har även möjlighet att ställa frågor via mejl efter kursen om det är något du undrar. 

Kostnad: 250 kr, detta är avdragsgillt om du har friskvårdsbidrag. Denna kurs bokar du genom att använda vårt kontaktformulär.

Kunders röster om profylax
med Din Gravidcoach

"Jag har gått i samtal inom vården för min upplevelse men aldrig nått hela vägen. Detta gjorde så stor skillnad. Nu känner jag mig mer fri och det känns som att jag inte bara ser det som var jobbigt längre. Behöver inte längre undvika sammanhang där det pratas om förlossningar. Framförallt är jag helt redo att bli gravid igen. Du är verkligen viktig för alla oss som mår dåligt på grund av en förlossningen."

 

-Valerie, Ett år efter sin första förlossning

”Tusen tack för i torsdags. Det var en enorm lättnad att få berätta min historia för någon som bara lyssnade, utan att försöka bortförklara det som hände. Jag har de senaste veckorna haft lite problem med att magen gång på gång spänt och känts ”hård” och obekväm, men det har nu nästan försvunnit… Tänk att det påverkat mig så mycket fysiskt.” 

– Gina, tvåbarns mamma som hade en jobbig upplevelse av sin första förlossning.

"Så mycket jag förstår efter bara två samtal, om mig själv och om att föda som ingen tidigare fått mig att förstå. Jag var stressad mitt i karriären och att jag skulle föda ökade på stressen och skapa en massa ångest. Ville bara ha kontroll och tänkte att enda sättet för mig att kunna klara detta är genom ett kejsarsnitt. Och det ville jag egentligen inte heller. Nu kan jag inte ens förstå varför jag skulle vilja det. Tror detta kommer att hjälpa mig på så många plan i livet och att jag kan börja andas igen : ) Tack för att jag hittade dig"

 

- Nicole, gravid med första barnet