top of page
iStock-840647376_edited.jpg

Gravidmassage

Gravidmassage är värdefullt för dig som gravid eftersom mjuk och avslappnande beröring sänker stressnivåerna och ökar  oxytocinfrisättningen och hjälper dig att komma i kontakt med din kropp och din bebis. 

Avslappnade helkroppsmassage

Gravidmassage- 60 min avslappnande massage 

Välkommen till en avslappnande gravidmassage där lugn, långsam och mjuk beröring hjälper till att frisätta det magiska lugn- och ro hormonet OXYTOCIN. 

Gravidmassagen varar 60 minuter och involverar hela din kropp.  
 
Gravidmassagen består av långsamma, mjuka och mycket skonsamma strykningar som på ett optimalt sätt får dig att slappna av och komma i kontakt med din kropp. Vi använder en doftfri massageolja helt fri från kemikalier. 
 
Du är välkommen från vecka 12 och hela vägen fram till förlossningen.

iStock-1162961752.jpg

Har du friskvårdsbidrag från din arbetsgivare?

Det går utmärkt att använda det till både gravidmassage och massagekurs för par!

Massagen ges i Röstånga

 

Kostnad: 750 kr

Massagekus för par

Gravidmassage har många positiva effekter

  • Ökad kontakt med barnet i magen- Att få massage är ett bra tillfälle att slappna av och göra tid och rum för att fördjupa kontakten mellan dig och ditt barn.​

  • Förlossningsförberedande- Massage kan vara en av många sätt att förbereda sig inför förlossningen. Det har visat sig att regelbunden massage den sista månaden fram till förlossningen påverkar smärtupplevelsen eftersom höga halten av Oxytocin gör att vi tolererar smärta bättre.

  • Minskade stressnivåer- Graviditeten är ofta en tid i livet med ökad stress. Ett nytt liv ska ta sin början och det kan innebära stor påfrestning såväl psykisk som fysiskt. 

  • Minskad svullnad i händer och fötter- En varlig och mjuk massage kan hjälpa till att öka cirkulationen och på så vis minska ansamling av vätska i händer och fötter. 

  • Kroppsmedvetenhet- Graviditeten är en period då det händer mycket i kroppen. Ta vara på tillfället att lära känna din kropp och dess signaler. Det kan göra att du får en bättre upplevelse av graviditeten och förlossningen. 

  • Ökat välmående- Det är mycket som pågår i den gravida kroppen. Massage hos en massör med extra kunskap om den gravida kroppen ökar kvinnans förståelse för, och tro på, sin egen kropp och ökar därmed möjligheten för en positiv förlossningsupplevelse. 

  • Bättre sömn- Du får en djupare och lugnare sömn när du har fått en lugn och behaglig massage. 

bottom of page