Gravidmassage

iStock-840647376_edited.jpg

Vi vet att närhet och beröring har en förmåga att frisätta det magiska lugn- och ro hormonet OXYTOCIN.

Genom att hjälpa kroppen frisätta oxytocin ger vi kroppen tillgång till sitt eget smärtlindringssystem.

Det finns flera bra anledningar till massage under graviditet

Ökad kontakt med barnet i magen- Att få massage är ett bra tillfälle att slappna av och göra tid och rum för att fördjupa kontakten mellan dig och ditt barn.​

Förlossningsförberedande- Massage kan vara en av många sätt att förbereda sig inför förlossningen. Det har visat sig att regelbunden massage den sista månaden fram till förlossningen påverkar smärtupplevelsen eftersom höga halten av Oxytocin gör att vi tolererar smärta bättre.

Minskade stressnivåer- Graviditeten är ofta en tid i livet med ökad stress. Ett nytt liv ska ta sin början och det kan innebära stor påfrestning såväl psykisk som fysiskt. 

Minskad svullnad i händer och fötter- En varlig och mjuk massage kan hjälpa till att öka cirkulationen och på så vis minska ansamling av vätska i händer och fötter. 

Kroppsmedvetenhet- Graviditeten är en period då det händer mycket i kroppen. Ta vara på tillfället att lära känna din kropp och dess signaler. Det kan göra att du får en bättre upplevelse av graviditeten och förlossningen. 

Ökat välmående- Det är mycket som pågår i den gravida kroppen. Massage hos en massör med extra kunskap om den gravida kroppen ökar kvinnans förståelse för, och tro på, sin egen kropp och ökar därmed möjligheten för en positiv förlossningsupplevelse. 

Bättre sömn- Du får en djupare och lugnare sömn när du har fått en lugn och behaglig massage. 

Helkroppsmassage för gravida

Välkommen till en avslappnande helkroppsmassage där lugn, långsam och mjuk beröring hjälper till att frisätta det magiska lugn- och ro hormonet OXYTOCIN. 

Massagen varar 60 minuter och involverar hela din kropp. Du får ligga både på rygg i halvliggande och på mage med hjälp av specialanpassad gravidkudde för massage. Du får massage på fötter, ben, rumpa, rygg, skuldror, armar och bröstkorg. 
 
Gravidmassagen består av långsamma, mjuka och mycket skonsamma strykningar som på ett optimalt sätt får dig att slappna av och komma i kontakt med din kropp. Vi använder en doftfri massageolja helt fri från kemikalier. 
 
Du är välkommen från vecka 12 och hela vägen fram till förlossningen.

Massage ges i Röstånga 

Kostnad: 750 kronor 

Bokar gör du enklast genom att skicka ett mejl till malin@gravdicoach.se

iStock-1162961752.jpg

Har du friskvårdsbidrag från din arbetsgivare? Det går utmärkt att använda det till både gravidmassage och massaggekurs för par! Be om kvitto så kommer det på mejlen!

 

Massagekurs för par

Värme och beröring frisätter det magiska lugn- och ro hormonet Oxytocin. En massage sätter fart på kroppens egen smärtlindring och hjälper den gravida att slappna av. Under en massage är det inte bara mottagaren som upplever frisättning av oxytocin. Studier visar att även den som ger en massage får ökade oxytocinnivåer och upplever välbehag.

Oxytocin fungerar som ett kitt som hjälper till att skapa och hålla ihop mänskliga relationer livet igenom och därmed också mänskligt växande och hälsa enligt professor Kerstin Uvnäs Moberg.

iStock-803699214.jpg

Under 2 timmar delar jag med mig av min kunskap om massage och oxytocinets effekt på den gravida kroppen och dess potential att underlätta förlossningen. 

 

Fokus under kursen är på den gravida, men teknikerna ni lär er kan ni båda använda på den andra- både under graviditeten, tiden efter och senare i livet. 

Vi börjar att ni båda två får sätta ner fötterna i ett varm fotbad med hemgjort fotsalt. Jag börjar med att massera partnerns ena fot och underben för att hen ska få en upplevelse av hur skönt det är att bli masserad. Hen får då också en känsla för hur hårt och i vilket tempo massagen ska ges. Därefter får partner massera den gravidas fötter och underben samtidigt som jag guidar samtliga grepp och strykningar. Till sist är det dags för en sittande ryggmassage. Jag börjar med att massera den gravida samtidigt som jag berättar vad jag gör. Sedan är det partnerns tur att ge samma massage till den gravida, med muntlig guidning av mig. 

I kursen ingår en liten flaska massageolja, lite fotsalt och ett litet häfte med instruktioner så att ni har bästa förutsättningar att fortsätta massera på egen hand. 

Ni kan välja om ni vill komma till min lokal i Röstånga eller om jag ska komma hem till er. Jag har då med mig allt som behövs såsom fotbadsbaljor och handdukar. Ni står för två sköna sittplatser. Mer info kommer i separat mail om ni väljer detta alternativ.

"Massage course for couples with Malin is just an awesome experience! The atmosphere was perfect and she is an amazing teacher"

 

-Förstagångsförälder hösten 2020

massagekurs för par fotbad massage couples

Kurs i Röstånga: 1 500 kr       

 

Kurs i ert hem: 2 000 kr

 

Bokas enklast genom att skicka ett mejl till malin@gravidcoach.se

"Vi var stressade inför förlossning och för att få allt på plats inför vår bebis födelse. Förutsättningslöst så testade vi det här och det resulterade i att vi fick ett ypperligt verktyg att sänka stressnivån och slappna av. Jag kan starkt rekommendera det här om man vill få lite verktyg inför kommande förlossning (och annars också.. ;) ). "

Blivande pappa till barn som väntades via kejsarsnitt.