Gravidmassage

Gravidmassage är värdefullt för dig som gravid eftersom mjuk och avslappnande beröring sänker stressnivåerna och ökar  oxytocinfrisättningen och hjälper dig att komma i kontakt med din kropp och din bebis. 

 

Gravidmassage- 60 min avslappnande massage 

Välkommen till en avslappnande gravidmassage där lugn, långsam och mjuk beröring hjälper till att frisätta det magiska lugn- och ro hormonet OXYTOCIN. 

Gravidmassagen varar 60 minuter och involverar hela din kropp.  
 
Gravidmassagen består av långsamma, mjuka och mycket skonsamma strykningar som på ett optimalt sätt får dig att slappna av och komma i kontakt med din kropp. Vi använder en doftfri massageolja helt fri från kemikalier. 
 
Du är välkommen från vecka 12 och hela vägen fram till förlossningen.

iStock-1162961752.jpg

Har du friskvårdsbidrag från din arbetsgivare?

Det går utmärkt att använda det till både gravidmassage och massagekurs för par!

Massagen ges i Röstånga

 

Kostnad: 750 kr

 

Massagekurs för par - 2 timmars privat kurs

20220128_141439.jpg

Under denna två timmar långa massagekurs delar jag med mig av min kunskap om massage och oxytocinets effekt på den gravida kroppen och dess potential att underlätta förlossningen. 

 

Fokus under massagekursen är på den gravida, men teknikerna ni lär er kan ni båda använda på den andra- både under graviditeten, tiden efter och senare i livet. 

Vi börjar att ni båda två får sätta ner fötterna i ett varm fotbad med hemgjort fotsalt. Jag börjar med att massera partnerns ena fot och underben för att hen ska få en upplevelse av hur skönt det är att bli masserad. Hen får då också en känsla för hur hårt och i vilket tempo massagen ska ges. Därefter får partner massera den gravidas fötter och underben samtidigt som jag guidar samtliga grepp och strykningar. Till sist är det dags för en sittande ryggmassage. Jag börjar med att massera den gravida samtidigt som jag berättar vad jag gör. Sedan är det partnerns tur att ge samma massage till den gravida, med muntlig guidning av mig. 

Ni kan välja om ni vill komma till min lokal i Röstånga eller om jag ska komma hem till er. Jag har då med mig allt som behövs såsom fotbadsbaljor och handdukar. Ni står för två sköna sittplatser. Mer info kommer i separat mail om ni väljer detta alternativ.

Kursen ges i Röstånga eller i ert hem

Kostnad: I Röstånga: 1 800 kr  

 

                I ert hem: 2 500 kr

Kunders röster om Massagekurs för par

"Massage course for couples with Malin is just an awesome experience! The atmosphere was perfect and she is an amazing teacher"

-Förstagångsförälder hösten 2020

"Gravidmassage kurs för par med Malin 5/5 stjärnor! Vi älskade detta båda två! Väldigt avslappnande. Mer åt taktil massage-hållet och inte nån djup knådmassage. Fotbad, trygg och lugn miljö, lätt att vara sig själv och slappna av med Malin. Fint att hon visade allt på partnern innan han fick öva att göra allt på mig. Vi har använt allt vi lärde oss hemma nu också. Känns som en mysig oxytocin- och avslappningsbomb." 

-Förstagångsförälder, hösten 2021

"Vi var stressade inför förlossning och för att få allt på plats inför vår bebis födelse. Förutsättningslöst så testade vi det här och det resulterade i att vi fick ett ypperligt verktyg att sänka stressnivån och slappna av. Jag kan starkt rekommendera det här om man vill få lite verktyg inför kommande förlossning (och annars också.. ;) ). "

-Blivande pappa till barn som väntades via kejsarsnitt. 

Det finns flera bra anledningar till massage

under graviditet

Ökad kontakt med barnet i magen- Att få massage är ett bra tillfälle att slappna av och göra tid och rum för att fördjupa kontakten mellan dig och ditt barn.​

Förlossningsförberedande- Massage kan vara en av många sätt att förbereda sig inför förlossningen. Det har visat sig att regelbunden massage den sista månaden fram till förlossningen påverkar smärtupplevelsen eftersom höga halten av Oxytocin gör att vi tolererar smärta bättre.

Minskade stressnivåer- Graviditeten är ofta en tid i livet med ökad stress. Ett nytt liv ska ta sin början och det kan innebära stor påfrestning såväl psykisk som fysiskt. 

Minskad svullnad i händer och fötter- En varlig och mjuk massage kan hjälpa till att öka cirkulationen och på så vis minska ansamling av vätska i händer och fötter. 

Kroppsmedvetenhet- Graviditeten är en period då det händer mycket i kroppen. Ta vara på tillfället att lära känna din kropp och dess signaler. Det kan göra att du får en bättre upplevelse av graviditeten och förlossningen. 

Ökat välmående- Det är mycket som pågår i den gravida kroppen. Massage hos en massör med extra kunskap om den gravida kroppen ökar kvinnans förståelse för, och tro på, sin egen kropp och ökar därmed möjligheten för en positiv förlossningsupplevelse. 

Bättre sömn- Du får en djupare och lugnare sömn när du har fått en lugn och behaglig massage.