Gravidmassage

Vi vet att närhet och beröring har en förmåga att frisätta det magiska lugn- och ro hormonet OXYTOCIN.

Genom att hjälpa kroppen frisätta oxytocin ger vi kroppen tillgång till sitt eget smärtlindringssystem.

Det finns flera bra anledningar till massage under graviditet

Ökad kontakt med barnet i magen- Att få massage är ett bra tillfälle att slappna av och göra tid och rum för att fördjupa kontakten mellan dig och ditt barn.​

Förlossningsförberedande- Massage kan vara en av många sätt att förbereda sig inför förlossningen. Det har visat sig att regelbunden massage den sista månaden fram till förlossningen påverkar smärtupplevelsen eftersom höga halten av Oxytocin gör att vi tolererar smärta bättre.

Minskade stressnivåer- Graviditeten är ofta en tid i livet med ökad stress. Ett nytt liv ska ta sin början och det kan innebära stor påfrestning såväl psykisk som fysiskt. 

Minskad svullnad i händer och fötter- En varlig och mjuk massage kan hjälpa till att öka cirkulationen och på så vis minska ansamling av vätska i händer och fötter. 

Kroppsmedvetenhet- Graviditeten är en period då det händer mycket i kroppen. Ta vara på tillfället att lära känna din kropp och dess signaler. Det kan göra att du får en bättre upplevelse av graviditeten och förlossningen. 

Ökat välmående- Det är mycket som pågår i den gravida kroppen. Massage hos en massör med extra kunskap om den gravida kroppen ökar kvinnans förståelse för, och tro på, sin egen kropp och ökar därmed möjligheten för en positiv förlossningsupplevelse. 

Bättre sömn- Du får en djupare och lugnare sömn när du har fått en lugn och behaglig massage. 

 

Helkroppsmassage för gravida

Välkommen till en avslappnande helkroppsmassage där lugn, långsam och mjuk beröring hjälper till att frisätta det magiska lugn- och ro hormonet OXYTOCIN. 

Massagen varar 60 minuter och involverar hela din kropp. Du får ligga både på rygg i halvliggande och på mage med hjälp av specialanpassad gravidkudde för massage. Du får massage på fötter, ben, rumpa, rygg, skuldror, armar och bröstkorg. 

 

Gravidmassagen består av långsamma, mjuka och mycket skonsamma strykningar som på ett optimalt sätt får dig att slappna av och komma i kontakt med din kropp. Vi använder en doftfri massageolja helt fri från kemikalier. 

 

Du är välkommen från vecka 12 och hela vägen fram till förlossningen.

Massage ges i Röstånga och Höör

Kostnad: 595 kronor 

Bokar gör du enklast genom att skicka ett mejl till malin@gravdicoach.se

Värme och beröring frisätter det magiska lugn- och ro hormonet Oxytocin. En massage sätter fart på kroppens egen smärtlindring och hjälper den gravida att slappna av. Under en massage är det inte bara mottagaren som upplever frisättning av oxytocin. Studier visar att även den som ger en massage får ökade oxytocinnivåer och upplever välbehag.

"Massage course for couples with Malin is just an awesome experience! The atmosphere was perfect and she is an amazing teacher"

-Förstagångsförälder hösten 2020

 

Kursen ges i Röstånga eller i ert hem. Väljer ni att komma till lokalen i Röstånga kan ni med fördel kombinera det med ett besök till Söderåsens Nationalpark.

Vi börjar att ni båda två får sätta ner fötterna i ett varm fotbad med hemgjort fotsalt med Himalayasalt, olivolja och torkade lavendelblomor. Jag börjar med att massera partnerns ena fot och underben för att hen ska få en upplevelse av hur skönt det är att bli masserad. Hen får då också en känsla för hur hårt och i vilket tempo massagen ska ges. Därefter får partner massera den gravidas fötter och underbanben samtidigt som jag guidar samtliga grepp och strykningar. Sedan är det dags för en sittande ryggmassage. Jag börjar med att massera kvinnan samtidigt som jag berättar vad jag gör. Partner ger därefter samma massage med muntlig guidning av mig. 

Under dessa drygt 90 minuter delar jag med mig av min kunskap om massage och oxytocinets effekt på den gravida kroppen och dess potential att underlätta förlossningen. 

I kursen ingår en liten flaska massageolja, lite fotsalt samt ett litet häfte med instruktioner så att ni har bästa förutsättningar att fortsätta massera på egen hand. 

Ni kan välja om ni vill komma till min lokal i Röstånga eller om jag ska komma hem till er. Jag har då med mig allt som behövs såsom fotbadsbaljor och handdukar. Ni står för två sköna sittplatser. Mer info kommer i separat mail om ni väljer detta alternativ.

Kurs i Röstånga   1295 kr       

Kurs i ert hem     1795 kr

 

Bokas enklast genom att skicka ett mejl till malin@gravidcoach.se

 

Massagekurs för par

 

Gravidmassagekurs för professionella

Ännu en gång har Din Gravidcoach förmånen att erbjuda Nordlys centers tredagars gravidmassagekurs i Skåne. Utbildare är den mycker erfarna och uppskattade Hannah Lind som har många års erfarenhet av att arbeta med gravida och undervisar i både gravidmassae och babymassage. Kursen vänder sig till dig som arbetar med gravida som t.ex. doula, barnmorska, gravidyogalärare eller liknande samt dig som är utbildad massör eller massageterapeut.

Under kursen lär du dig:

- De grundläggande principerna om gravidmassage

- Tre olika avslappnande massagetekniker

- Metoder som hjälper mot vanliga graviditetsproblem som vätskefyllda ben och händer, trötthet och smärta över ländryggen, ischias smärtor och sömnproblem

- Relevant anatomi

- Olika redskap som kan skapa glädje och vila i den gravida kroppen

- Sista dagen kommer du att få tillämpa din kunskap genom att ge en gravidmassage till en gravid kvinna. Därefter erhåller du ett kursintyg och är redo att ge massage till gravida.

 

Utbildare Hannah Lind är i grunden jurist med inriktning på mänskliga rättigheter och demokrati. 2002 bestämde hon sig för att byta spår. Idag är hon bland annat utbildad massageterapeut, doula och akupressör. Hon undervisar via Nordlys massageinstitut på Jylland sen 10 år tillbaka. Hon har tidigare hållit workshops i Sverige i både gravidmassage och akupressur. Läsa gärna mer på Nordlys hemsida.

Sagt om Hannah Lind:

Kursdatum: 

12-14 november (kl. 9-18, 9-18, 8-14) 

 

Plats:

Röstångagården, Humlegatan 5, 26868 Röstånga

 

Kostnad:  

8500 kr varav 2000 kr betalas inom 10 dagar efter det att bekräftelsen på anmälan skickats ut, resterande betalas senast en vecka innan kursstart. Det går att dela upp betalningen på tre tillfällen. Pengarna återbetalas endast vid uppvisande av läkarintyg eller om kursanordnare väljer att ställa in kursen.

 

Det finns möjlighet till gratis övernattning i lokalen och att antingen ta med sig egen mat eller att förbeställa lunch.

Anmälan:

Sker genom att skicka ett mejl till malin@gravidcoach.se

OBS! Det finns endast 8 platser så först till kvarn!

I anslutning till kursen (torsdag 11 november klockan 18-20:30) ges också workshopen "Akupressur som naturlig smärtlindring vid förlossning". Se mer nedan.

Anmäler du dig till den också får du 300 kr rabatt på gravidmassageutbildningen. 

"Jag gick på Hannas första kurs i Sverige och hon va helt fantastisk. En sådan närvaro, visdom och kunskap. Jag lärde mig så mycket under kursen som jag tar med mig i livet, både som doula, gravidmassör och kvinna. Rekommenderar alla som jobbar kring gravida att gå Hannahs kurs."

Frida

 

"Gravidmassagekursen gav mig värdefulla nycklar till att ge en massage som är både trygg och lugnande. Hannah ledde kursen med stor värme, mycket kunskap, humor och inre visdom. Detta var så mycket mer än en kurs, detta var en upplevelse som fyllde på både kropp och själ samtidigt som ny kunskap kunde tas in och praktiseras."

Kristina

Akupressur som naturlig smärtlindring under förlossning 

Akupressur är ett naturligt sätt att stödja kroppen genom förlossningen. Det kan användas som smärtlindring, för att främja ett bättre värkarbete och en stärkande förlossningsupplevelse. Det är ett genialiskt verktyg för alla som arbetar med att skapa positiva förlossningsupplevelser.


Under denna workshop kommer du att lära dig:

 

  • enkla punkter som du kan använda som smärtlindring och grundning under förlossningen

  • punkter som du kan använda dig av vid olika utmaningar som kan uppstå under förlossningen så som hjälp med moderkakans utdrivning samt punkter vid s kallad värksvaghet.

 

Akupressur är också ett sätt att främja partnerns aktiva medverkan och därmed skapa en bättre upplevelse för föräldrarna som par.


Utbildare är Hannah Lind från Danmark. Hon har undervisat i akupressur sedan 2005 och är även doula och massör. Främst har Hannah utbildat barnmorskor, doulor och blivande föräldrar. Hon är utbildad av Debra Betts i London, Kirstine Münster och Elsebeth Lægaard.

Plats: Humlegatan 5, 268 68 Röstånga
Kostnad: 1000 kr

Anmälan: Sker via mejl till malin@gravidcoach.se

Sista anmälningsdag: 5/11

Anmäler du dig till gravidmassagekrusen som är fredag-söndag samma vecka får du 300 kr rabatt på gravidmassagekursen. Gratis övernattning finns på kursgården. 

  • Instagram Social Ikon
  • Wix Facebook page
  • YouTube Classic

Din Gravidcoach    

+46733-548598

©gravidcoach.se

info@gravidcoach.se