Gravidmassagekurs för yrkesverksamma

Ännu en gång har Din Gravidcoach nöjet att erbjuda Nordlys centers tredagars gravidmassagekurs i Skåne. Utbildare är den mycker erfarna och uppskattade Hannah Lind som har många års erfarenhet av att arbeta med gravida och undervisar i både gravidmassae och babymassage. Kursen vänder sig till dig som arbetar med gravida som t.ex. doula, barnmorska, gravidyogalärare eller liknande samt dig som är utbildad massör eller massageterapeut.

Under kursen lär du dig:

- De grundläggande principerna om gravidmassage

- Tre olika avslappnande massagetekniker

- Metoder som hjälper mot vanliga graviditetsproblem som vätskefyllda ben och händer, trötthet och smärta över ländryggen, ischias smärtor och sömnproblem

- Relevant anatomi

- Olika redskap som kan skapa glädje och vila i den gravida kroppen

- Sista dagen kommer du att få tillämpa din kunskap genom att ge en gravidmassage till en gravid kvinna. Därefter erhåller du ett kursintyg och är redo att ge massage till gravida.

 

Utbildare Hannah Lind är i grunden jurist med inriktning på mänskliga rättigheter och demokrati. 2002 bestämde hon sig för att byta spår. Idag är hon bland annat utbildad massageterapeut, doula och akupressör. Hon undervisar via Nordlys massageinstitut på Jylland sen 10 år tillbaka. Hon har tidigare hållit workshops i Sverige i både gravidmassage och akupressur. Läsa gärna mer på Nordlys hemsida.

Kursdatum: 

Inga datum satta för 2022 ännu, men kursen kommer att hållas en fredag-söndag kl. 9-16.

 

Plats:

Röstångagården, Humlegatan 5, 268 68 Röstånga

 

Kostnad:  

8500 kr varav 2000 kr betalas inom 10 dagar efter det att bekräftelsen på anmälan skickats ut, resterande betalas senast en vecka innan kursstart. Det går att dela upp betalningen på tre tillfällen. Pengarna återbetalas endast vid uppvisande av läkarintyg eller om kursanordnare väljer att ställa in kursen.

 

Det finns möjlighet till gratis övernattning i lokalen och att antingen ta med sig egen mat eller att förbeställa lunch.

Intresseanmälan:

Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mejl till malin@gravidcoach.se så står du med på intresselistan och får information när det närmar sig kurs. 

I anslutning till kursen (troligtivs på torsdagsvkällen innan helgen) ges också workshopen "Akupressur som naturlig smärtlindring vid förlossning". Se mer nedan.

Anmäler du dig till den också får du 300 kr rabatt på gravidmassageutbildningen. 

Sagt om Hannah Lind:

"Jag gick på Hannas första kurs i Sverige och hon va helt fantastisk.

En sådan närvaro, visdom och kunskap. Jag lärde mig så mycket under kursen som jag tar med mig i livet, både som doula, gravidmassör och kvinna. Rekommenderar alla som jobbar kring gravida att gå Hannahs kurs."

Frida

 

"Gravidmassagekursen gav mig värdefulla nycklar till att ge en massage som är både trygg och lugnande. Hannah ledde kursen med stor värme, mycket kunskap, humor och inre visdom. Detta var så mycket mer än en kurs, detta var en upplevelse som fyllde på både kropp och själ samtidigt som ny kunskap kunde tas in och praktiseras."

Kristina

doulahuset juni 2021.jpg

Akupressur som naturlig smärtlindring under förlossning 

Akupressur är ett naturligt sätt att stödja kroppen genom förlossningen.

Det kan användas som smärtlindring, för att främja ett bättre värkarbete och en stärkande förlossningsupplevelse. Det är ett genialiskt verktyg för alla som arbetar med att skapa positiva förlossningsupplevelser.


Under denna workshop kommer du att lära dig:

 

  • enkla punkter som du kan använda som smärtlindring och grundning under förlossningen

  • punkter som du kan använda dig av vid olika utmaningar som kan uppstå under förlossningen så som hjälp med moderkakans utdrivning samt punkter vid s kallad värksvaghet.

 

Akupressur är också ett sätt att främja partnerns aktiva medverkan och därmed skapa en bättre upplevelse för föräldrarna som par.


Utbildare är Hannah Lind från Danmark. Hon har undervisat i akupressur sedan 2005 och är även doula och massör. Främst har Hannah utbildat barnmorskor, doulor och blivande föräldrar. Hon är utbildad av Debra Betts i London, Kirstine Münster och Elsebeth Lægaard.

iStock-501650352.jpg

Information: 

Kursen hålls en kväll kl. 18.30-21.00

Ingen kurs planerad just nu, anmäl ditt intresse för att få information om när nästa workshop planeras.

Plats: Humlegatan 5, 268 68 Röstånga
Kostnad: 1000 kr

Intresseanmälan: Sker via mejl till malin@gravidcoach.se