Featured Posts

En berättelse om en positiv förlossning…

Det föddes en liten flicka. Med alldeles svart hår och mörka ögon. Hon skrek av all sin kraft i sitt första andetag och mamman tog henne i sin famn och sa dom där underbara kärleksorden samtidigt som hon kramade henne varmt.

En positiv förlossning

Insikten av att det var tid att föda kom på morgonen när små molande värkar började kännas. Det var förväntan och glädje hos mamman. Det fnittrades och pratades. Efterhand som värkarna arbetade för att hjälpa den lilla flickan till världen så gick mamman allt djupare in i sig själv. Hon blundade och vaggade sina höfter rytmiskt. Mellan värkarna pratade hon lite ibland och ibland var det alldeles stilla. Jag höll mig nära nära och upprepade med mjuk röst orden tung, ja och bra. Mamman sjönk in i varje värk. När kroppen var på sluttampen av att göra sig redo för att gå in i den sista fasen av födandet så spände sig kroppen och rösten blev gäll för korta stunder. Med närhet och påminnelser om den mörka rösten så föll kroppen tillbaka till avslappning och röst