Featured Posts

Förlossningen och ditt barns livslånga hälsa

WOW! Vilken kropp vi har! Den är så smart!

Jag delade ganska nyligen om att jag skulle till Helsingborgslasarett och titta på en ny dokumentärfilm, Micro Birth. Vilken film! Jag har alltid tyckt att mitt arbete är viktigt för att blivande föräldrar och bebisar ska få en bra start på det nya livet. Efter att ha sett Micro Birth tycker jag det är kanske det viktigaste arbetet i världen!

Kroppen är så smart och vår biologiska fortlevnad är så genomtänkt. Strax innan din bebis föds skapas en speciell cocktail av bakterier i din förlossningskanal. En bakteriesammansättning som är skapad för att ge ditt barn det bästa immunförsvaret. Den roll som dessa goda bakterier har är att träna barnets mänskliga celler att skilja mellan vilka som är "vänner" och vilka som är "fiender" så att dess immunförsvar kan försvara sig mot sjukdomsbildande bakterier. Denna process i din kropp kickstartar barnets immunsystem och hjälper till att skydda barnet mot sjukdom under hela dess livstid.