Featured Posts

Att stanna upp

Att stanna upp känns som ett viktigt tema att blogga om just i dessa dagar strax före jul. När julstressen är det som för många hägrar. De sista inhandlingarna och de sista förberedelserna går i ett rasande tempo... Och vad är det enligt den bibliska traditionen vi väntar på? Jo ett barn som ska födas. Precis som du som läser detta väntar på din bebis. Är det meningen att vi ska vara stressade under denna väntan?

Nej naturligtvis inte, att stanna upp är en del av förberedelserna inför sitt väntade barn. Det är som att graviditeten på olika vis säger till oss kvinnor att ta det lugnare.

  • I början kommer den enorma tröttheten som gör att orken inte räcker till. En trötthet som beror på att det under den första tiden sker så väldigt mycket förändringar i kroppen. Kroppen gör sig redo för att skapa en ny människa.

  • Så småningom blir kroppen större och för de allra flesta innebär detta att det blir svårare rent fysiskt att röra sig snabbt. En del upplever även nya fysiska sensationer som hämmar rörelseförmågan.