Featured Posts

Föda barn i Skåne

Föda barn i Skåne mitt i sommaren kan för en del av er gravida innebär det oro i väntan på att förlossningen ska starta. En oro som inte grundar sig så mycket på en misstillit till kroppens förmåga som en oro för förlossningsvårdens kapacitet. Ingen kvinna och partner ska behöva känna sig oroliga för vart dom ska föda eller om dom kommer att få stöd genom förlossningen. Att denna fråga är en stor politisk fråga just nu är viktigt och ingen hoppas mer än jag att alla födande kvinnor och blivande föräldrar ska få stöd under förlossningen. Tills det når fram till detta så finns det saker ni kan påverka.

1.) Se till att ha förberett er tillsammans, så din partner kan vara ditt bästa stöd. Det är din partner som är den enda som du vet kommer att vara med dig under förlossningen. Låt honom/henne få en chans att kunna vara ett stöd som hjälper dig under födandet. Ge även hen en chans att få känna sig delaktig och hjälpsam istället för maktlös och passiv.

2.) Förbered dig själv men hjälp av avslappning, mentala bilder och medveten närvaro. Detta ökar dina förutsättningar för att kunna följa med kroppen under förlossningen och inte kämpa emot.

3.) Anlita en doula. Detta är ytterligare en person som du vet kommer att vara där för dig och er hela vägen. Ni kommer aldrig att känna er ensamma, utelämnade eller utan stöd. En doula har dessutom erfarenhet och kunskap kring förlossningar och den process det är utifrån vilken hon kan stödja er och skapa lugn och trygghet.

Det finns en sak som alla födande kvinnor har, värkar. Genom att fokusera på hur du med hjälp av stöd kan hantera värken så skapar du den bsta förberedelsen för att få en lugn, trygg och positiv upplevelse av förlossningen.

Recent Posts
Archive