Featured Posts

Så förbereder du bäckenet inför förlossning

Att förbereda bäckenet inför förlossning är viktigt i den tid vi lever. Som jag alltid säger så är vi skapta att föda barn. Det är inget vi behöver lära oss utan bli påminda om. Kroppen är skapt för förlossning men samhället är inte skapt för födande. På grund av det samhälle vi lever i så använder vi inte kroppen så som det var tänkt att den skulle användas från början. Vi sitter mycket gärna i mjuka soffor, en del av oss kör mycket bil, någon sned belastar och ofta favoriserar vi en sida. Hur ofta ser du inte människor stå och hänga mer på ena benet än andra, sitta med benen i kors eller liknande. Alla dessa vardagliga sätt att använda, eller inte använda kroppen på leder till fysiska förändringar som kan påverka förlossningen.