Featured Posts

Doula i Skåne

Letar du efter en doula i Skåne? Eller vill du veta varför man skulle ha med sig en doula? Jag pratade med en nybliven pappa som jag var doula till för några månader sen. Han hade varit med om en förlossning tidigare, då var det inte tal om att ha med en doula. När vi möttes på församtalen så var han väldigt tydlig med att jag ser inte förlossningen som något som ska vara en speciell upplevelse utan bara en passage. Jag finns där som stöd för min fru men förväntar mig inget.

Doula

När vi nu träffades så frågade jag hur han hade upplevt förlossningen. "Ärligt talat så måste jag säga att jag inte riktigt förstod vad en doula skulle vara bra för innan, jag började förstå lite när vi träffades innan förlossningen men ändå inte helt. Men nu fattar jag och det var så bra att ha dig där. Det gjorde att jag kunde slappna av, att jag kände mig lugn och att hela upplevelsen förändrades. Jag rekommenderar nu alla att ha en doula med sig." Vi pratade vidare och han sa att det svåra är att förklara för människor som inte haft en doula med vilken skillnad det gör. Många undrar om det inte känns konstigt att ha en tredje person där, blir det inte så att hon tar över och kände du dig inte observerad? Det är