Featured Posts

Det blir allt vanligare med doula

Mitt helt ovetenskapliga tyckande säger mig att det blivit allt vanligare att anlita och veta vad en doula är och gör. Det blir allt ovanligare att jag behöver förklara vad en doula gör och många hänvisar till att det pratas om det i poddar. En av mina stora podd förebilder är Emma Philipsson som driver Förlossningspodden

Emma är doula och skalar av födandet till att bli precis så naket som det är tillsammans med sina gäster. Det skapar en autentisk känsla, det pratas om hur det är på riktigt att föda barn. Inte hur det fungerar rent tekniskt eller teoretiskt att föda. Denna information tror jag att gravida kvinnor kan bli ganska trötta på och absolut inte stärkta av. Det jag också tror sker i podden är att det blir känslomässigt berörande. Eftersom en stor del av att föda handlar om känslomässiga upplevelser så är det de en väntande eller en nybliven förälder vill höra om.