Featured Posts

3 vanliga misstag som partnern gör under förlossningen

Här kommer 3 vanliga misstag som partnern gör under förlossningen:

1) Som partner är det lätt att tro att man ska vara peppande och coachande. Lite med referens till en idrottstränare. Kvinnan ska utför något fysiskt jobbigt och då kan det kännas logiskt att jag som partner ska peppa. De flesta kvinnor upplever detta som oerhört frustrerande under förlossningen. Kvinnor som föder barn behöver en del pepp men framförallt behöver dom hjälp att känna sig lugn och trygga.

2) Ta inget personligt. En kvinna som föder har väldigt svårt att uttrycka sig diplomatiskt, ödmjukt och pedagogiskt. Ofta kan hennes feedback under födandet bli både bryskt och angripande. Det handlar inte om dig. Fortsätt stödja henne och fråga vad du kan göra för henne under värk mellan värkarna.

3) Prata inte med henne under värk. Ställ inga frågor om du inte måste, vänta till efter värken. Om du måste fråga något så ställ ja eller nej frågor.

Recent Posts
Archive