Featured Posts

Föda utan rädsla i Malmö

Föda utan rädsla i Malmö är uppenbarligen möjligt. :) Detta mejl damp ner i min mejlbox nyligen:

Hej Anna, jag och min man gick Föda utan rädsla kursen hos dig den 11 september och vill tacka dig för de fantastiska redskap vi fick från kursen. Aldrig kunde jag tro att Niklas närhet, stöd och massage kunde ha en sådan smärtstillande effekt och göra förlossningen till en rätt så rolig upplevelse i det stora hela.

Detta var vår andra förlossning och den första hade varit en långdragen process som sträckte sig över flera dygn och jag var trött, drogad och omtumlad hela resan. Det gjorde att jag fasade inför denna gången och blev rekommenderad din kurs av ett par vänner. Väl på kursen var vi positiva till det som sades och hur vi upplevde varandras samarbete men det var egentligen inte förrän vi fick testa verktygen som vi insåg kraften dom hade. Denna förlossningen satte igång med vattenavgång kvällen innan BF. Jag var helt säker på att jag skulle gå över tiden så jag dolde vattenavgiften för Niklas och levde lite i förnekelse om att det hade startat. Efter någon timme insåg jag faktum och vi ringde förlossningen och fick komma in för prover. Värkarna satte först igång vid midnatt och vid 03 var dom så starka att jag ville åka in och få hjälp med smärtan. När vi kom in vid 04 var jag 4 cm öppen och vi fick stanna. Vi satte direkt igång med en pilatesboll och Niklas satte sig bakom mig och masserade rygg och ben vid varje värk. Jag gjorde det hela endast med lustgas och Niklas beröring. Detta trots att jag varit fast besluten om att jag skulle ha epidural. Barnmorskan vi hade var fantastisk och lyhörd till våra önskemål och tack vare din kurs kunde vi också ha önskemål. Vi ville ha musik, vi ville dansa, vi ville sitta på bollen, vi ville stå, osv osv. Vi kunde dricka, äta och skratta. Vi pratade om livet och drömmar mellan värkarna och när värkarna drog igång så jobbade Niklas och jag andades. 09.18 kom en stark liten Svante ut pch mådde prima. Vi kände en enorm lycka men framförallt stolthet i förlossningsarbetet som vi gjort och jag ser inte längre en förlossning som något ohyggligt och jag vet att kraften finns inom mig och att partnerns roll är minst lika avgörande som den som föder. Vi gjorde det tillsammans och det har stärkt oss även som ett par. Tusen tack för din hjälp!!

Recent Posts
Archive