Featured Posts

Varför anlita en doula?

Varför anlita en doula? Det är en fråga som många ställer sig. Räcker det inte med vårdpersonalen och min partner? Mitt svar är nej. Inte om dom vill minska riskerna för komplikationer och öka chanserna för en positiv upplevelse av att föda. Hade du känt vårdpersonalen innan och dom hade varit med dig/er genom hela förlossningen och träffat er efter förlossningen så hade dom kunnat göra det stora delar av det en doula gör. Din partner är en del av den känslomässiga processen och har inte erfarenhet och kunskap om födande (om din partner inte arbetat med det så klart).

Vi har 40 dokumenterade förlossningar. Statistiken på dessa är enligt följande:

0 %kejsarsnitt ( 16 % riksgenomsnitt)

5 % epidural (23 % riksgenomsnitt)

20 % värkstimulerande (ca 50 % riksgenomsnitt)

0 % postpartum blödningar (ca 10 % riksgenomsnittet)