Featured Posts

Doulautbildning

Doulautbildning är för dig som vill stödja kvinnor och deras eventuella partner genom förlossningen med fullt fokus på stödet. Som doula ger du inga medicinska råd utan fokuserar helt på lugn och trygghet genom processen. I Sverige idag finns det ingen person som den gravida kvinnan träffar genom hela processen. Det är olika från graviditet in i föräldraskapet. En doula bidrar med kontinuitet.

Under en doula utbildning får du lära dig om det normala födandet, hur du bemöter dom blivande föräldrarna, cooping strategier genom förlossningen, vilka risker det finns och hur dessa komplikationer kan stöttas upp för att skapa en god upplevelse för familjen, du lär dig hur du kan sammarbeta med vården och mycket mycket mer.

Här berättar Fanny som gick utbildningen förra hösten om hennes upplevelse av kursen.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av födandet, du behöver inte ha fött barn själv, du behöver inte vara kvinna alla kan bli bra doulor med rätt engagemang och kunskap. Du kan läsa mer om doulautbildning här

Recent Posts
Archive