Traumatisk förlossningsupplevelse

July 18, 2018

En traumatisk förlossningsupplevelse kan leda till känslomässiga svårigheter efteråt. Detta kan drabba både dig och din partner. Om du under förlossningen upplvde det som att ditt, barnets eller din partners liv var i fara kan det utlösa en så kallad akut stressreaktion.

 

 

 

Känner du dig överspänd, har mardrömmar, återupplever händelsen, blir lätt arg, känner dig ensam och ledsen eller nedstämd så kan du drabbats av akut stressreaktion. Detta ska gå över inom 4 veckor. Går det inte över  är det troligt att du utvecklat ett posttraumatiska stressyndrom (PTSD). Sker det bör du söka vård. Ta kontakt med terapeut eller psykolog som har kunskap om PTSD och utbildning i antingen EMDR eller Prolonged exposure. Med rätt hjälp går detta att åtgärda med några få samtal. 

 

Dom allra flesat som är med om detta utvecklar inte PTSD eller akut stressyndrom men alldeles för många gör det utan att vara medvetena om det. Det är inte alltid vården uppmärksammar det och då är det bra att känna till vad du kan söka vård för. 

Please reload

Featured Posts

Hur livet runtomkring påverkade mina förlossningar

March 22, 2015

1/6
Please reload

Recent Posts

September 11, 2019

May 23, 2019

February 6, 2019

January 24, 2019

December 28, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Din Gravidcoach erbjuder

Profylaxkurser, Föda utan rädsla, föreläsningar, doula, coachning, gravidyoga och doulautbidlning. 

Hos oss får du råd och stöd under hela din graviditet och under din förlossning.  

Du kan prata med oss om förlossningsrädsla/oro, smärtlindring, stress och förlossningsförberedelse

©din Gravidcoach

info@gravidcoach.se

  • Instagram Social Ikon
  • Wix Facebook page
  • YouTube Classic