Gravidmassagens effekt

February 6, 2019

Gravidmassagens effekter är många. Det kan vara väl värt att investera både tid och pengar i att ge sig denna extra lyx under graviditeten. Även låta partnern eller någon annan trygg vän ge kortare massagestunder med lätt beröring .

 

Erfarenheterna kring massagens många fördelar för gravida är erhållna genom många års praktik. Idag finns det emellertid också forskning som stödjer den erfarenhetsbaserade kunskapen. En undersökning som refererades i Journal of Psychosomatic Obstetrics & Gynecology från 1999 påvisade hur 26 kvinnor som fick massage 20 minuter två gånger i veckan i fem veckor upplevde och uppvisade mindre oro, bättre humör, bättre sömn och mindre ryggsmärtor än vad kontrollgruppen gjorde som inte hade fått massage.

 

 

 

Massage kan alltså vara en fördel så väl känslomässigt som fysiskt. Idag är det många som lever ett hektiskt liv med arbete, familj , hem och fritidssysselsättningar. Att få fokusera på bebisen och kroppen under en timme i en lugn och trygg miljö tillsammans med någon som är kunnig på området kan därmed vara en lustfylld upplevelse.  

Please reload

Featured Posts

Hur livet runtomkring påverkade mina förlossningar

March 22, 2015

1/6
Please reload

Recent Posts

September 11, 2019

May 23, 2019

February 6, 2019

January 24, 2019

December 28, 2018