top of page

I media

Press - Kontakta oss gärna på
info@gravidcoach.se eller på telefon: 0733-548 598

61f5deae-4060-4053-af07-5e6bc596ddd5.jpeg

Stötta vid abort – ny nisch för gravidcoacher

"Att ha en doula med sig under förlossningen blir allt vanligare – och nu finns det även vid aborter...Kvinnorna bakom Din Gravidcoach och podden ”Fullvidgat podcast”: Malin Mejstad, Anna Tallwe och Aniara Jönsson-Lagergren. Företaget är det största i branschen i södra Sverige.."

Läs artikeln här.

980_60.webp

Aniaras egen mamma var barnmorska när hon födde – tog emot sina barnbarn

"Aniara har fött två barn, och båda gångerna har hennes egen mamma varit med som barnmorska och tagit emot barnbarnen. Dottern Signe föddes hemma i egna sängen, och sonen Manne i en förlossningspool.

– Tack mamma, för att du fanns där när jag själv föddes som mamma för första gången. För att du också var min barnmorska, när Signe blev storasyster och Manne simmade ut och in i vår familj."

Läs artikeln här.

Anna Tallwe i Tvillingpodden

Tvillingpodden

Anna Tallwe i Förlossningspodden

Partnern och förlossningen

Förlossningspodden, avsnitt 102, 31 jan 2018

Anna Tallwe delar med sig av sina erfarenhetr och tankar kring partnern och förlossningen.

Vadå ofarlig smärta? 

Förlossningspodden 4 nov. 2015

I dagens avsnitt av Förlossnings podden gästas jag av gravidcoachen, doulan och beteendevetaren Anna. Som utöver sina egna förlossningar rätar ut frågetecken kring smärta och hur vi hanterar den. 

Hemförlossning

Sveriges Radio P4 10 januari 2017

Anna Tallwe är doula och finns med för att skapa trygghet och kontinuitet för föräldrarna, under graviditeten, under förlossningen och in i föräldraskapet. Hon jobbar både i hemmen och på sjukhus.

– Hemma bestämmer föräldrarna vilka som ska vara med. På sjukhuset kan man inte själv bestämma lika mycket, säger Anna Tallwe.

Ny metod mot förlossningsrädsla

Sydnytt 24 maj 2013

 

Ungefär 20 procent av alla gravida kvinnor upplever någon form av förlossningsrädsla. Men nu finns metoden att föda utan rädsla i Skåne, som ska ge en positiv förlossningsupplevelse.

 

Anna och Kasper Lejon har en son som är fyra veckor gammal. När Anna fick reda på att hon var gravid kände hon sig lite orolig och obekväm inför hur det skulle gå när hon väl skulle föda.

Gravidradio

Tidningen CITY Malmö 28 augusti 2013

 

Intervju med Anna Tallwe från Din Gravidcoach om vad Gravidradio ska handla om

Varför Gravidradio för gravida

Sydsvenskan 20 september 2013

 

Anna Tallwe, som sänder Din gravidradio på webben.

– Idén kom som en reaktion på att de som är gravida idag får allt mindre regional support. Både de och deras män blir allt mer utsatta, vilket också kan leda till att bebisen ibland inte får någon bra start i livet. Syftet med radiosändningarna är att gravida som är oroliga eller rädda ska känna att ”det är möjligt även för mig att få min drömförlossning”.

"Att vara gravid är ingen homogen grupp"

Lokaltidningen mellanskåne 12 december 2013

 

 

HÖÖR. I samband med att förlossningsvårdens stressade tillvaro fick medial uppmärksamhet fick gravidcoach Anna Tallwe en idé. Under hösten har hon sju gånger sänt gravidradio i syfte att minska stressen för gravida. 

 

Anna ska ge stöd åt blivande föräldrar

Skånskan.se 2 januari 2013

 

HÖÖR. I sitt nystartade företag "Moderlig" ska Anna Tallwe genom samtalsstöd och mentala övningar förbereda blivande föräldrar för förlossningen.

– Allt är väldigt medicinskt i dag, men det finns en stor psykologisk faktor när man föder barn, säger hon.

bottom of page