Föda utan rädsla 

Din kropp kan redan föda


- det enda du behöver göra är att skydda den från det som kan blockera denna förmåga, som rädsla eller stress. Föda utan rädsla ger dig och din partner enkla och dynamiska verktyg för att göra din förlossning så bra som möjligt.

"Vi fick så mycket utav kursen! Känner oss väl förberedda och synkade inför förlossningen. Innan kändes förlossniningen som något väldigt abstrakt, nu tänker vi på den på ett helt annat sätt och känner oss trygga i att oavsett hur det blir så är vi ett starkt team och vet hur vi ska ta oss igenom det. Min sambo tyckte det var speciellt givande att få konkreta tips och råd om hur han kan stötta mig, och att öva tillsammans."

- Förstagångsföräldrar våren 2021

Föda utan Rädsla-profylaxkurs:

 

 • Teori, de fysiologiska grundprinciperna som Föda utan rädsla bygger på.

 • Värkarbetet, hantering/coping och smärthantering

 • Stödet, hur partnern eller stödpersonen kan stödja för att hjälpa dig att ta fram din kropps förmåga att föda

 • Genomgång av de fyra verktygen; andning, avspänning, rösten och tankens kraft

Det är ju det här som är det viktiga - det är detta som alla föräldrar borde få veta innan förlossningen, det är viktigare än det som sades på föräldrautbildningen”

- En mamma om Föda utan Rädsla

Du/ni får:

 • Konkreta verktyg att använda er av under förlossningen
   

 • En teoretisk förklaringsmodell vad som händer i kroppen under förlossningen vid stress/rädsla och lugn/trygghet
   

 • Fysiska upplevelser av kroppens olika sätt att reagera
   

 • En väl förberedd partner/stödperson 
   

 • Möjlighet att hitta vad som fungerar för just er
   

 • Ett lugn och en trygghet inför födandet
   

 • En möjlighet till positiv kontroll som gör det enklare att följa med kroppen genom födandet

Tid & Plats

Nästa kurstillfälle:

17 juni 17.00-20.30 online via Zoom. 

På engelska ges en kurs den 20:e maj kl 17.00-20.00 online via zoom. (Bokningsknapp på den engelska sidan)

Boka här:

För att boka en privatkurs, kontakta aniara@gravidcoach.se

Privatkurs hålls där ni önskar; i ert hem (Skåne/Halland), i vår lokal i norra Landskrona eller online.

Kursen är ca 3,5 timmar inklusive pauser. Länk till Zoom, kursmaterial samt faktura mailas till er inför kursen.

BokaTid_Gron_MorkBakgrund_120px.png

Kostnad

Gruppkurs Zoom

1395 kr/par

Privatkurs fysisk träff

2900 kr/par

Privatkurs Zoom

2400 kr/par

Erhåller du friskvårdsbidrag från din arbetsgivare? Profylaxkurser är avdragsgilla!

Kursen innehåller:

Kursen varvar teori och praktiska övningar så att du kan få en mental förståelse av hur teorin hänger samman  och att du också får en kroppslig upplevelse av verktygen och funktionen av stödet.

Vem passar kursen?

Föda utan rädsla passar dig oavsett om du är förstföderska eller omföderska, om du väljer att ha bedövning eller föda helt utan smärtlindring, om du är mycket rädd eller bara vill vara väl förberedd.

 

Jag/Vi har läst boken, behöver vi då gå kursen?

Många av de närmare tusen deltagare som deltagit i denna utbildning via Din Gravidcoach har läst boken antingen inför en annan förlossningen eller inför den kommande förlossningen. Alla säger samma sak att det gjorde så stor skillnad att tillsammans få öva på de praktiska verktygen och att få teorin förklarad för sig på ett mer pedagogiskt vis. Så ja om ni verkligen vill att verktygen ska vara integrerade mellan er och i era kroppar så rekommenderar vi kursen även om du läst boken.

 

Sagt om kursen:

"Insikter om ett annat, lugnare och tryggare, sätt att tänka inför förlossningen än mycket av den information man blir matad med utifrån."

"Praktiska övningarna gjorde hela kursen väldigt bra. Att ha testat på olika verktyg känns mycket bättre än att bara ha hört/läst om dom."

"Tusen tack för hjälpen vi fick av kursen som vi gick hos dig! Den hjälpte oss båda jätte mycket!! Det som hjälpte mig allra mest var att från första värken verkligen försöka slappna av och andas djupt. J hjälpte mig mycket i detta och de massage-tekniker du lärt oss använde vi. Till detta tänkte jag när smärtan kom att det inte är smärta utan att det är kraft som får mig att öppnas och det hjälpte! Fantastiskt! Stort tack Anna!"

"Jag känner mig mycket tryggare och lugnare inför kommande förlossning. Känslan av att denna gång kommer jag kunna acceptera rädslan har infunnit sig:)"

"Jag känner mig sedd och uppmärksammad som blivande pappa! Har alltid haft inställningen att vara närvarande och stöttande som partner vid förlossningen, men tycker att det är svårt att få info och hjälp om hur det ska gå till rent praktiskt. Vi ska fortsätta med dessa övningar under kommande veckor, men även ifall det inte blir av tror jag att detta kurstillfälle skulle förbättra våra möjligheter enormt vid förlossningen. Stort tack!"

Du hittar mer om kursen här

 • Instagram Social Ikon
 • Wix Facebook page
 • YouTube Classic

Din Gravidcoach    

+46733-548598

©gravidcoach.se

info@gravidcoach.se