Föda utan rädsla i Lund

Föda utan rädsla
profylaxkurs

Profylax betyder förberedelse. Föda utan rädsla profylaxkurs ger er verktyg att tillsammans möta och hantera förlossningens olika delar. Kursen ger dig som är partner eller stödperson konkreta tips på hur du kan göra skillnad för den födande. Läs vad andra sagt om kursen på Google Review.

Kommande gruppkurser

3 december

13.30-16.30 i Halmstad

25 januari 

17.00- 20.00 i Helsingborg

10 februari

17.00 -20.00 i Lund

IMG_0322_edited.jpg
stämpel.png

Kostnad

Gruppkurs 3 h

1495 kr/par

Privatkurs fysisk träff 3 h

3190 kr/par (ett par)

Privatkurs Online/Ängelholm 3 h

2590 kr/par (ett par)

Praktisk information

Klicka på lokalerna för respektive ort i denna text för att se var kurserna hålls. I Helsingborg ses vi på Home Yoga, i Lund på Hälsans Hus och i Halmstad på Frihet i rörelse

Ni bokar er plats genom klicka på "boka" längre ner eller maila aniara@gravidcoach.se. När bokningen mottagits får ni ett bekräftelsemail samt kursmaterial skickat till er.

 

Faktura kommer via separat e-post från Fortnox. 

I grupp eller privat?

Välj mellan att delta på fysisk gruppkurs eller privatkurs. Privatkurs hålls i ert hem, online eller i vår lokal på Långskeppsgatan 1 i Ängelholm.

Om ni är fler än ett par som bokar tillsammans erhåller ni 20% rabatt på privatkurser.

Vad är Föda utan rädsla?

Föda utan rädsla (FUR) bygger på kunskapen om hur känslor påverkar kroppen under födseln, varför detta är så viktigt - och framförallt- vad ni kan göra för att påverka förlossningsupplevelsen. FUR blandar teori, praktik och olika övningar som hjälper er att förstå hur ni använder profylaxverktygen under förlossningen och hur era roller skiljer sig åt, så att ni blir ett starkt och oslagbart team.

Detta ger kursen dig

 • Förståelse för hur ni tillsammans kan hantera värkarna och födandets alla faser så att ni får en stärkande och positiv förlossningsupplevelse
   

 • En väl förberedd partner/stödperson 
   

 • Konkreta verktyg att använda er av under förlossningen
   

 • En teoretisk förklaringsmodell vad som händer i kroppen under förlossningen vid stress/rädsla och lugn/trygghet
   

 • Möjlighet att hitta vad som fungerar för just er
   

 • Ett lugn och en trygghet inför födandet
   

 • En möjlighet till positiv kontroll som gör det enklare att följa med kroppen genom födandet

Föda utan rädsla i Lund_edited.jpg

Vi fick så mycket utav kursen! Känner oss väl förberedda och synkade inför förlossningen. Innan kändes förlossningen som något väldigt abstrakt, nu tänker vi på den på ett helt annat sätt och känner oss trygga i att oavsett hur det blir så är vi ett starkt team och vet hur vi ska ta oss igenom det. Min sambo tyckte det var speciellt givande att få konkreta tips och råd om hur han kan stötta mig, och att öva tillsammans."

-Förstagångsföräldrar våren 2021

Jag gick en Föda utan rädsla-kurs som var superlärorik och intressant. Man blev verkligen taggad på förlossningen. Inkluderar både teori om förlossningens olika skeden, smärtlindringstekniker och övningar man kan göra både själv och med sin partner:)

Jag och min sambo gick Aniaras kurs precis, och vi är sååå himla nöjda. Vi valde att ha kursen hemma, vilket jag rekommenderar då man är i sin naturliga miljö och även den miljö man kommer vara i under delar av värkarbetet.

Vi älskade att Aniara var så avslappnad och gjorde det lättsamt. Vi var oroliga innan att det skulle kännas larvigt med olika övningar men det var superbra. Min sambo som har två barn sedan innan upplevde även att allt han lärde sig var nytt, så det var superbra. Vi kände oss omhändertagna och är mer redo inför förlossningen båda två!!

En mycket givande kurs av Aniara!
Pedagogiskt, tydligt och svarar på alla ens frågor utan att stressa fram kursen.
Jag och min sambo hade innan kursen oroliga känslor inför förlossningen men känner oss efter Aniaras kurs förberedda och hur vi ska bemöta känslorna på bästa sätt under förlossningen tack vare Aniara.
Värt vartenda krona kursen kostar, rekommenderar starkt!!!
Tack Aniara!!


/Blivande mamma, förstföderska