Föda utan rädsla profylaxkurs

Vad handlar kursen om?

Föda utan Rädsla bygger på modern fysiologi och kunskap om hur kroppen fungerar vid rädsla och stress - respektive trygghet och lugn. Metoden handlar om att lära sig hur känslorna påverkar kroppen under förlossning, varför detta är så viktigt- och framförallt; vad man kan göra som stödperson. 

Föda utan rädsla blandar teori, praktik och olika övningar som hjälper er att förstå hur ni använder profylaxverktygen under förlossningen och hur era roller skiljer sig åt, så att ni blir ett starkt och oslagbart team.

 

Idag arbetar man med metoden både inom sjukvården, ex. via barnmorskeutbildningen, och så här, med kurser för blivande föräldrar. En stor fördel med metoden är just att den är så etablerad och att det finns en stor sannolikhet att de barnmorskor och undersköterskor ni möter har kunskap om metoden – en hel del är tom. utbildade instruktörer.

 

Föda utan rädsla kan användas för ALLA som ska föda- oavsett om du är förstföderska eller omföderska, om du föder på sjukhus eller hemma, om du vill ha all smärtlindring som går eller utan bedövning, om ni planerar en kejsarfödsel eller vaginal – eftersom metoden fokuserar på HANTERING av de känslor och fysiologiska reaktioner som uppstår under födandet. 

Föda utan rädsla i Lund

Erhåller du friskvårdsbidrag från din arbetsgivare? Profylaxkurser är avdragsgilla!

Detta får du utav kursen

 • Förståelse för hur ni tillsammans kan hantera värkarna och födandets alla faser så att ni får en stärkande och positiv förlossningsupplevelse
   

 • En väl förberedd partner/stödperson 
   

 • Konkreta verktyg att använda er av under förlossningen
   

 • En teoretisk förklaringsmodell vad som händer i kroppen under förlossningen vid stress/rädsla och lugn/trygghet
   

 • Fysiska upplevelser av kroppens olika sätt att reagera
   

 • Möjlighet att hitta vad som fungerar för just er
   

 • Ett lugn och en trygghet inför födandet
   

 • En möjlighet till positiv kontroll som gör det enklare att följa med kroppen genom födandet

"Vi fick så mycket utav kursen! Känner oss väl förberedda och synkade inför förlossningen. Innan kändes förlossniningen som något väldigt abstrakt, nu tänker vi på den på ett helt annat sätt och känner oss trygga i att oavsett hur det blir så är vi ett starkt team och vet hur vi ska ta oss igenom det. Min sambo tyckte det var speciellt givande att få konkreta tips och råd om hur han kan stötta mig, och att öva tillsammans."

- Förstagångsföräldrar våren 2021

Föda utan rädsla i Malmö

Tid & Plats

Kommande gruppkurser:

3 februari kl. 17.00-20.30 på Home Yoga; Hävertgatan 21 i Helsingborg. Gratis parkering finns i anslutning till lokalen.

För dig/er som vill gå kurs enskilt eller tillsammans med några vänner finns alternativet Privatkurs. Denna hålls där ni önskar; i ert hem (Skåne/södra Halland-Småland), i vår lokal i norra Landskrona alternativt online.

OBS! Kursen erbjuds även på engelska (då bokar ni privatkurs, för mer info skifta till engelsk sida)

 

Boka grupp- eller privatkurs genom mail till: aniara@gravidcoach.se

Kursen är ca 3,5 timmar inklusive pauser. Bokningsbekräftelse, videolänk till Zoom, kursmaterial samt faktura mailas till er inför kursen.

Kostnad

Gruppkurs Online

1500 kr/par

Privatkurs fysisk träff

2900 kr/par (ett par)

2400 kr/par (två par eller fler)

Privatkurs Online

2400 kr/par (ett par)

1900 kr/par (två par eller fler)

Sagt om kursen

"Insikter om ett annat, lugnare och tryggare, sätt att tänka inför förlossningen än mycket av den information man blir matad med utifrån."

 

"Praktiska övningarna gjorde hela kursen väldigt bra. Att ha testat på olika verktyg känns mycket bättre än att bara ha hört/läst om dom."

 

"Jag känner mig sedd och uppmärksammad som blivande pappa! Har alltid haft inställningen att vara närvarande och stöttande som partner vid förlossningen, men tycker att det är svårt att få info och hjälp om hur det ska gå till rent praktiskt. Vi ska fortsätta med dessa övningar under kommande veckor, men även ifall det inte blir av tror jag att detta kurstillfälle skulle förbättra våra möjligheter enormt vid förlossningen. Stort tack!"

Du hittar mer om kursen här

”Det är ju det här som är det viktiga - det är detta som alla föräldrar borde få veta innan förlossningen, det är viktigare än det som sades på föräldrautbildningen”

- En mamma om Föda utan Rädsla

IMG_2472.JPG