top of page
Föda utan rädsla i Lund

Föda utan rädsla
profylaxkurs

Föda utan rädsla profylaxkurs ger er verktyg att tillsammans möta och hantera förlossningens olika delar. Kursen ger dig som är partner eller stödperson konkreta tips på hur du kan göra skillnad för den födande. Välj profylaxkurs i Malmö, Lund, Helsingborg eller Halmstad. Du kan också boka privatkurs på en tid och plats som passar er.

Läs vad andra sagt om kursen på Google Review.

AdobeStock_129235915 (1).jpeg

7 december 17.00-20.00

AdobeStock_129235915 (1).jpeg

27 oktober 17.00-20.00

15 december 17.00-20.00

AdobeStock_129235915 (1).jpeg

Malmö

 

19 november 10.00-13.00

AdobeStock_129235915 (1).jpeg

 

4 november 13.30-16.30

Profylaxkurs i Skåne och Halland

Klicka på lokalerna för respektive ort i denna text för att se var kurserna hålls. I Malmö möts vi på Infinite Yoga. Helsingborg ses vi på Home Yoga (Studio Pilates), i Lund på Hälsans Hus, och i Halmstad på Frihet i rörelse

Ni bokar er plats genom klicka på "boka" längre ner eller maila aniara@gravidcoach.se. När bokningen mottagits får ni ett bekräftelse-mail samt kursmaterial skickat till er.

 

Kursen kostar1650 kr per deltagande par och är friskvårdsberättigande. Faktura kommer via separat e-post från Fortnox. 

En administrationsavgift på 150 kr tas ut vid eventuell avbokning. Klicka här för att läsa fullständiga villkor.

stämpel.png

Privatkurs Föda utan rädsla

När ni bokar en privatkurs i Föda utan rädsla kan ni välja mellan profylaxkurs i eget hem*, online eller i vår lokal på Långskeppsgatan 1 i Ängelholm. Profylaxkurser är friskvårdsberättigande. Ni bokar er plats genom klicka på "boka" längre ner eller maila aniara@gravidcoach.se. När bokningen mottagits får ni ett bekräftelse-mail samt kursmaterial skickat till er.

 

Privatkurs i ert hem: 3200 kr

Privatkurs online: 2600 kr

Privatkurs Ängelholm: 2800 kr

*Observera att priserna gäller Skåne/södra Halland, vardagar under kontorstid. Önskar ni boka en kurs kvällstid eller helg, eller utanför angivet område, är ni välkomna att kontakta oss för kostnadsförslag. 

 

Om ni är fler än ett par som bokar tillsammans erhåller ni 20% rabatt på privatkurser.

 

Faktura kommer via separat e-post från Fortnox. 

Vi fick så mycket utav kursen! Känner oss väl förberedda och synkade inför förlossningen. Innan kändes förlossningen som något väldigt abstrakt, nu tänker vi på den på ett helt annat sätt och känner oss trygga i att oavsett hur det blir så är vi ett starkt team och vet hur vi ska ta oss igenom det. Min sambo tyckte det var speciellt givande att få konkreta tips och råd om hur han kan stötta mig, och att öva tillsammans."

-Förstagångsföräldrar våren 2021

Jag gick en Föda utan rädsla-kurs som var superlärorik och intressant. Man blev verkligen taggad på förlossningen. Inkluderar både teori om förlossningens olika skeden, smärtlindringstekniker och övningar man kan göra både själv och med sin partner:)

Jag och min sambo gick Aniaras kurs precis, och vi är sååå himla nöjda. Vi valde att ha kursen hemma, vilket jag rekommenderar då man är i sin naturliga miljö och även den miljö man kommer vara i under delar av värkarbetet.

Vi älskade att Aniara var så avslappnad och gjorde det lättsamt. Vi var oroliga innan att det skulle kännas larvigt med olika övningar men det var superbra. Min sambo som har två barn sedan innan upplevde även att allt han lärde sig var nytt, så det var superbra. Vi kände oss omhändertagna och är mer redo inför förlossningen båda två!!

En mycket givande kurs av Aniara!
Pedagogiskt, tydligt och svarar på alla ens frågor utan att stressa fram kursen.
Jag och min sambo hade innan kursen oroliga känslor inför förlossningen men känner oss efter Aniaras kurs förberedda och hur vi ska bemöta känslorna på bästa sätt under förlossningen tack vare Aniara.
Värt vartenda krona kursen kostar, rekommenderar starkt!!!
Tack Aniara!!


/Blivande mamma, förstföderska

Vad är Föda utan rädsla?

Föda utan rädsla (FUR) bygger på kunskapen om hur känslor påverkar kroppen under födseln, varför detta är så viktigt - och framförallt- vad ni kan göra för att påverka förlossningsupplevelsen. FUR blandar teori, praktik och olika övningar som hjälper er att förstå hur ni använder profylaxverktygen under förlossningen och hur era roller skiljer sig åt, så att ni blir ett starkt och oslagbart team.

Föda utan rädsla ger er:

 • Förståelse för hur ni tillsammans kan hantera värkarna och födandets alla faser så att ni får en stärkande och positiv förlossningsupplevelse
   

 • En väl förberedd partner/stödperson 
   

 • Konkreta verktyg att använda er av under förlossningen
   

 • En teoretisk förklaringsmodell vad som händer i kroppen under förlossningen vid stress/rädsla och lugn/trygghet
   

 • Möjlighet att hitta vad som fungerar för just er
   

 • Ett lugn och en trygghet inför födandet
   

 • En möjlighet till positiv kontroll som gör det enklare att följa med kroppen genom födandet

Föda utan rädsla kurs med Din Gravidcoach

Önskar du mer praktisk träning inför födseln?

IMG_9322.jpeg

Har du redan gått Föda utan rädsla och önskar utökad förberedelse? Lockas du av ännu mer "hands-on" praktiska verktyg och strategier?

Praktisk profylax är en privatkurs som kan ses som både en fördjupning och ett komplement till FUR där ni får breddade kunskaper om hur ni utifrån era individuella tankar, behov och förutsättningar kan förbereda er optimalt inför födseln. Fokus ligger på att ta reda på vad som fungerar för just er, utforska hur ni kan använda ert eget hem under latensfasen, guidning i att formulera förlossningsbrev, diskutera förlossningspositioner, testa verktyg som TENS-maskin och rebozosjal, träna på massage och andra smärtlindrande tekniker mm. 

Man kan välja att gå kurserna separat eller att gå en kombo-kurs där ni får ta del av båda kursernas kärna med tyngd på era personliga preferenser. Kombo-kursen är tre timmar och kostar 3200 kr i ert hem eller 2800 kr i våra lokaler i Röstånga.

Läs mer om Praktisk profylaxkurs här.

bottom of page