Malin Mejstad

  • Gravidcoach

  • Doula

  • Gravidmassör

Min övertygelse:

Om du som födande trivs och känner dig trygg ökar förutsättningarna för en positiv förlossnings- upplevelse och en bra start med din nya bebis!

Min väg in i föräldraskapet var krokig och plågsamt full av längtan. När jag nu 10 år senare sitter här som gravidcoach och mamma till fyra barn är det som att allt har fallit på plats och jag förstår att det var hit jag var på väg hela tiden. Allt jag varit med om har gjort mig rustad för att vara just här- just nu.

 

Jag har personlig erfarenhet av hela spektret från medicinsk igångsättning till fysiologisk förlossning fri från medicinska interventioner. Jag har fött på sjukhus, jag har fött tvillingar och jag har fött hemma. Min stora nyfikenhet på andra människor och på vilka erfarenheter de bär med sig har gett mig många fina samtal om graviditeter och förlossningar, men också många tunga insikter om att det är många människor som bär på stor sorg och oro och allmänt jobbiga känslor kring graviditet och förlossning. Detta gäller både kvinnor och män, de som själv har fött barn och de som sått bredvid när ett barn har fötts. Ur denna insikt föddes önskan om att skapa förändring. Det är min önskan att en förlossnings ska vara en positiv upplevelse, något man går stärkt ur, oavsett om man varit den som fött eller den som sått bredvid. 

 

I mitt arbete som gravidcoach är mitt mål att du som födande, och du som partner, ska känna dig sedd och hörd och RESPEKTERAD. Det viktigaste för mig är att dina tankar och känslor får komma fram och att det är de som lägger grunden för uppdraget, vare sig det är ett enskild doulasamtal eller ett helt doulapaket. Jag stöttar er gärna, men det är ni som är vägvisarna, ni som vet vart ni vill och vad ni vill ha för stöd på vägen. 

 

Under förlossningen arbetar jag med flera olika metoder och verktyg som skapar de fysiska och mentala förutsättningar som behövs för att föda barn. Bara min närvaro ger er ett bekant ansikte och en känsla av trygghet vilket i sin tur ger ett enormt försprång för kroppen att slappna av och våga lita på processen. Mitt främsta fokus är att stärka er som ett team. Min närvaro hjälper er att behålla intimiteten och komma stärkta ut förlossningen- tillsammans. 

Förutom doula arbetar jag också som gravidmassör. Jag ger kurser i gravidmassage för par, vilket är ett fint sätt att stärka relationen och skaffa sig redskap inför stundande förlossning. Beröring och närhet är en viktigt del i förberedelsen inför förlossningen, eftersom beröring gynnar frisättningen av oxytocin vilket är en av grundstenarna i förlossningen och förutsättningarna för att barn ska födas. 

 

Jag håller också på att utbilda mig till Föda Utan Rädsla-instruktör och kommer att erbjuda utbildningar från och med sommaren 2021. 

Foto: Fotograf Denise

Sagt om mig: 

Med sin sprudlande personlighet, närvaro och öppenhet skapar Malin en atmosfär där det är lätt att trivas.

  • Instagram Social Ikon
  • Wix Facebook page
  • YouTube Classic

Din Gravidcoach    

+46733-548598

©gravidcoach.se

info@gravidcoach.se