Malin Mejstad

  • Gravidcoach

  • Doula

  • Gravidmassör

Min övertygelse:

Om du som ska föda trivs och känner dig trygg

ökar förutsättningarna för en positiv

förlossningsupplevelse och en bra start med

din nya bebis!

Min väg in i föräldraskapet var krokig och plågsamt full av längtan. När jag nu 10 år senare sitter här som gravidcoach och mamma till fyra barn är det som att allt har fallit på plats och jag förstår att det var hit jag var på väg hela tiden. Allt jag varit med om har gjort mig rustad för att vara just här- just nu.

 

Jag har personlig erfarenhet av hela spektret från medicinsk igångsättning till fysiologisk förlossning fri från medicinska interventioner. Jag har fött på sjukhus, jag har fött tvillingar och jag har fött hemma. Min stora nyfikenhet på andra människor och på vilka erfarenheter de bär med sig har gett mig många fina samtal om graviditeter och förlossningar, men också många tunga insikter om att det är många människor som bär på stor sorg och oro och allmänt jobbiga känslor kring graviditet och förlossning. Detta gäller både kvinnor och män, de som själv har fött barn och de som sått bredvid när ett barn har fötts. Ur denna insikt föddes önskan om att skapa förändring. Det är min önskan att en förlossnings ska vara en positiv upplevelse, något man går stärkt ur, oavsett om man varit den som fött eller den som sått bredvid. 

 

I mitt arbete som gravidcoach är mitt mål att du som födande, och du som partner, ska känna dig sedd och hörd och RESPEKTERAD. Det viktigaste för mig är att dina tankar och känslor får komma fram och att det är de som lägger grunden för uppdraget, vare sig det är ett enskild doulasamtal eller ett helt doulapaket. Jag stöttar er gärna, men det är ni som är vägvisarna, ni som vet vart ni vill och vad ni vill ha för stöd på vägen. 

Malin Mejstad doula

Foto: Fotograf Denise

Sagt om mig: 

Med sin sprudlande personlighet, närvaro och öppenhet skapar Malin en atmosfär där det är lätt att trivas.

Under förlossningen arbetar jag med flera olika metoder och verktyg som skapar de fysiska och mentala förutsättningar som behövs för att föda barn. Bara min närvaro ger er ett bekant ansikte och en känsla av trygghet vilket i sin tur ger ett enormt försprång för kroppen att slappna av och våga lita på processen. Mitt främsta fokus är att stärka er som ett team. Min närvaro hjälper er att behålla intimiteten och komma stärkta ut förlossningen- tillsammans. 

Förutom doula arbetar jag också som gravidmassör. Jag ger kurser i gravidmassage för par, vilket är ett fint sätt att stärka relationen och skaffa sig redskap inför stundande förlossning. Beröring och närhet är en viktigt del i förberedelsen inför förlossningen, eftersom beröring gynnar frisättningen av oxytocin vilket är en av grundstenarna i förlossningen och förutsättningarna för att barn ska födas. 

 

Jag håller också på att utbilda mig till Föda Utan Rädsla-instruktör och kommer att erbjuda utbildningar från och med våren 2022. 

Välkommen att kontakta mig via mejl på malin@gravidcoach.se eller genom att ringa 0735-45 35 51

Jag träffade Malin för första gången när jag var öppen ungefär 4 cm! Hon var stand-in för Anna just den natten men det kändes inte alls som att en främling stigit in i vårt hem. Direkt började Malin guida och vägleda. Läste av situationen och mitt mående så bra och tog sin plats på ett så självklart sätt. Med Malin där kunde jag släppa tankarna om allt jag "borde göra" och kunde istället bara följa med när hon tog min hand och ledde mig igenom varje värk. Hon hjälpte mig komma ihåg att andas, att slappna av och påminde om att jag klarar av detta. Samtidigt som hon var där med rösten och andetagen så hjälpt hon rent fysiskt med massage och tryckpunkter som underlättade värkarna så mycket.

 

Är övertygad om att hennes närvaro gjorde förlossningen tusen gånger bättre och att hon bidrog till att jag inte gav upp! Vilken stjärna och vilken kunskap och empati hon besitter!!

Omföderska, våren 2021

As a birth partner, I was really supportive of the idea of a home birth during C-19 times, since I wouldn't be able to be there with my wife if it was to be in a hospital. Din Gravidcoach made the whole experience so much more comfortable than I could ever imagined. The birth class (with Aniara) gave me the information I needed to be an effective and useful birth partner, and made me realise that I had a bigger part to play than I initially thought.

 

The home visiting sessions with Anna layed out clearly how doulas can assist the birth, and make the whole experience so much smoother than I thought possible. When Malin arrived in the middle of the night, she immediately exuded calm and focus. She was able to offer pain relief through pressure points and massage, and knew exactly what to do and when, working harmoniously with our midwife. She guided me in supporting my wife both physically and mentally, and offered enough space but also enough hands on care that was needed. I can't recommend them enough.

Pappa, våren 2021

I en natt, att få mötas, genast ta sin roll,  känna intuitivt vad som behövs och att turas om att bära och ge kärlek till henne...att vi hittar vägar, idéer och lösningar och samarbete så naturligt och spontant.

 

Du är en naturbegåvning Malin! Lyhörd, intuitiv och fångade lätt behoven trots att ni möttes för första gången. Som samarbetskollega var det lätt och kändes tryggt och vi höll oss bra till våra kompetenser, lätt och enkelt. 

Barnmorska vid hemförlossning

Vi anlitade Malin som doula inför födseln av vårt första barn, och hon följde oss från mitten av graviditeten hela vägen till vår dotters första veckor i livet. Efter flera år av förlossningsrädsla gick jag genom graviditeten med lugn och ro och hade en jättebra förlossning som kändes trygg och under kontroll.

 

Vi är supernöjda med allt från början till slut, och har redan sagt att vi vill ha med Malin igen om det blir ett barn till för vår del. Allt Malins stöd och uppmuntran var guld värd.

Förstföderska, sommaren 2021