top of page
Namnlös design (10).png

Hyra TENS

TENS är en naturlig smärtlindringsmetod helt fri från biverkningar. Genom att använda TENS bestämmer du själv när och hur mycket smärtlindring du vill ha.

En TENS-apparat ger effektiv smärtlindring under förlossning, framför allt under tidig förlossning när du är hemma utan tillgång till medicinsk smärtlindring. 

 

Hyra TENS

 

Hyr din TENS-apparat av oss - enkelt och smidigt.

Du får ett paket skickat till ditt hem eller närmsta ombud, och returnerar samma paket efter förlossningen. 

Ett hyrespaket innehåller:

 

  • En TENS apparat*

  • Ett set med fyra nya självhäftande elektroder 

  • Ett halsband

  • Instruktioner

 

Pris: 500 kr (från vecka 37+0 till 42+0) inkluderat frakt hem till dig.

Hyr din TENS idag genom att klicka på knappen till höger.

* Elle TENS är en särskilt utvecklad TENS-apparat för smärtlindring under förlossningen. Apparaten har en BOOST-funktion för snabb justering av styrkan under värkarna och en inbyggd värktimer för att mäta tiden mellan värkarna. Du har full kontroll över när och hur mycket smärtlindring du vill använda.

elletensaward_edited.jpg

Vad är TENS?

 

TENS står för transkutan elektrisk nervstimulering och är ett icke-medicinskt, biverkningsfritt smärtlindrings-alternativ som går att använda ensamt eller i kombination med annan smärtlindring.

 

De elekriska impulserna som aktiveras fungerar smärtlindrande dels genom att kroppen frisätter endorfiner (även kallat kroppen egna morfin) och dels genom att överföringen av smärtsignaler till hjärnan blockeras.

 

TENS är toppen att ha både i hemmet, på sjukhuset - och under förflyttningar, ex. i bilen. Den är en stor fördel att testa apparaten innan det är dags att föda, så att både du som gravid och du som partner eller stödperson vet hur den fungerar. Vår erfarenhet är att du får optimal verkan om du börjar använda TENS-maskinen innan du kommit in i aktiv förlossning. Läs mer om TENS i våra olika blogginlägg: 

- Smärtlindring under förlossningen med TENS-apparat

- Så fungerar TENS

- Min upplevelse av smärtlindring med TENS under förlossningen

- Använd din TENS innan förlossningen för att bekanta dig med dess funktion 

Hyra förlossningspool
bottom of page