top of page
Namnlös design (6).png

Hyra TENS

Perfect mama TENS

Vad är TENS?

 

TENS står för transkutan elektrisk nervstimulering och är ett icke-medicinskt, biverkningsfritt smärtlindrings-alternativ som går att använda ensamt eller i kombination med annan smärtlindring.

 

De elekriska impulserna som aktiveras fungerar smärtlindrande dels genom att kroppen frisätter endorfiner (även kallat kroppen egna morfin) och dels genom att överföringen av smärtsignaler till hjärnan blockeras.

 

TENS är toppen att ha både i hemmet, på sjukhuset - och under förflyttningar, ex. i bilen. Den är en stor fördel att testa apparaten innan det är dags att föda, så att både du som gravid och du som partner eller stödperson vet hur den fungerar. Vår erfarenhet är att du får optimal verkan om du börjar använda TENS-maskinen innan du kommit in i aktiv förlossning. Läs mer om TENS i vår bloggpost.

Hyra TENS

 

Hyr din TENS-apparat av oss - enkelt och smidigt.

Du får ett paket skickat till ditt hem eller närmsta ombud, och returnerar samma paket efter förlossningen. 

Ett hyrespaket innehåller:

 

  • En TENS apparat

  • Ett set med fyra nya självhäftande elektroder 

  • Ett halsband

  • Instruktioner

 

Pris: 499 kr (från vecka 37+0 till 42+0) Vi bjuder på frakten till dig.

Porto tillkommer för retur.

 

Hyr din TENS genom att klicka på knappen till höger.

Namnlös design (2)_edited.jpg
Hyra förlossningspool

Förlossningspool 
Birthpool in a Box 

Vi samverkar med Sveriges officiella återförsäljare av
Birth pool in a Box: förlossningspool.se

Klicka på länken ovan för att köpa eller hyra förlossningspool.

bevallingsbaden_baden_hr_buurmanfotografie-12.png
96559581_2373646939599818_31333831086450

För vem passar poolen?


För många som planerar att föda barn i hemmet är förlossningspool en vanlig och värdefull investering. Men en pool passar även den som planerar för sjukhusfödsel. När de första värkarna kommer är det en god idé att bygga upp en skön, trygg och vilsam stämning. Begrepp som "oxytocinkoja" eller att vrida på "oxytocinkranen" innebär att du som gravid ska ges de förutsättningar du behöver för att främja känslan av trygghet. Ju mer trygghet, desto mer oxytocin, desto bättre förutsättningar för ett gynnsamt födandeförlopp. 

 

En förlossningspool kan vara ett fantastisk hjälpmedel för den som inte har badkar, eller helt enkelt önskar större komfort och utökad funktion i förhållande till vad ett badkar kan erbjuda. Planerar du att föda på sjukhus kan badet i hemmet bidra till en skön start, och önskar du istället ta med poolen till sjukhus kan detta låta sig göras på vissa enheter efter godkännande av chefsbarnmorska/avdelningsansvarig. Kontakta ditt tilltänka sjukhus för att höra vad som gäller just där. 

bottom of page