top of page

Kategorier

Sök

Använd din TENS-apparat innan förlossningen och bekanta dig med dess funktioner

Att förbereda sig mentalt och fysiskt inför förlossningen är en viktig del av graviditeten. En metod som vunnit popularitet för smärtlindring under förlossningen är användningen av en TENS-apparat (Transkutan Elektrisk Nervstimulering). Det är en enkel och effektiv teknik som använder milda elektriska impulser för att lindra smärta. Här är en steg-för-steg-guide om hur du kan bekanta dig med din TENS-apparat inför den stora dagen.


Kvinna med TENS-elektroder på ryggen

Steg 1: Läs bruksanvisningen noggrant

Innan du kastar dig in i användningen av din TENS-apparat är det viktigt att sätta av tid för att läsa igenom bruksanvisningen. Detta ger dig en grundlig förståelse för hur enheten fungerar och de olika inställningarna den erbjuder.


Steg 2: Förstå grundläggande funktioner

Bekanta dig med de grundläggande funktionerna på din TENS-apparat. Identifiera knapparna för att justera intensiteten och eventuella andra inställningar som enheten kan erbjuda. Ju mer bekant du blir med dessa, desto mer effektivt kan du använda apparaten under förlossningen.


Intresserad av att hyra en TENS-apparat? Kontakta oss idag så skickar vi hem en till dig!

Steg 3: Sätt i batterierna

Kontrollera batterinivån eller sätt i nya batterier enligt bruksanvisningen. En fulladdad TENS-apparat eller fräscha batterier säkerställer att enheten är redo för användning under hela förlossningen.


Steg 4: Fäst elektroderna korrekt

Placera elektroderna på din kropp enligt de rekommendationer som ges i bruksanvisningen. Vanligtvis placeras elektroderna på ryggen för att lindra smärta under förlossningen. Rengör och torka huden noggrant för bästa möjliga kontakt.


Steg 5: Testa olika inställningar

Använd testlägena och justera intensiteten på din TENS-apparat. Genom att testa olika nivåer kan du hitta den intensitet som ger bästa lindring för dig. Kom ihåg att gradvis öka intensiteten för att vänja dig vid känslan.


Steg 6: Förbered partner eller stödperson

Om du planerar att använda TENS-apparaten med stöd av din partner eller stödperson, se till att de är bekanta med enheten och vet hur man justerar inställningarna. Detta möjliggör ett smidigt samarbete under förlossningen.


Steg 7: Skapa en plan

Skapa en plan för hur du kommer att använda TENS-apparaten under förlossningen. Tänk igenom när du ska börja använda den, hur länge varje session bör vara, och eventuella särskilda inställningar för olika stadier av förlossningen.


Steg 8: Öva av- och påslag

Öva att stänga av och på enheten samt att justera intensiteten under olika faser av förlossningen. Detta gör dig bekant med enheten och möjliggör snabba anpassningar vid behov.Genom att följa dessa steg försäkrar du dig om att du får ut maximalt av din TENS-apparat under förlossningen. Kom ihåg att varje person är unik, så anpassa inställningarna och användningen baserat på dina egna behov och komfort.


Läs mer om vad en TENS-apparat kan göra för dig under din förlossning här.

Lycka till!

bottom of page