top of page

Aniara Jönsson-Lagergren

  • Doula

  • Beteendevetare

  • Föda utan Rädsla-instruktör

 

Jag heter Aniara, är 37 år och bor på landet utanför Ängelholm med min sambo, våra två barn, hund och katter. Jag är utbildad beteendevetare och bakgrund inom socialt arbete som berikat mig med många års erfarenhet av att stödja ungdomar och vuxna med varierade psykosociala utmaningar.

Jag utbildade mig till doula under våren 2019, men mitt engagemang för födandet och dess omgivande processer har grott i mig under hela min uppväxt. Som dotter till en stark och hängiven barnmorska har det alltid funnits med, och när jag själv blev mamma slog intresset rot på riktigt. Fascinationen över den enorma kraft som finns i allt detta; att bära, föda och knyta an till nytt liv, har med tiden vuxit sig allt starkare- och parallellt med detta också frustrationen över hur eftersatta dessa områden är i vårt samhälle. Att arbeta som doula är för mig således en djupt feministisk handling. Som doula kan jag bidra till att stärka förutsättningarna för, och stödja kvinnors rätt, att föda barn i trygghet; utifrån hennes villkor, behov och önskemål.

Aniara Lagergren doula

Foto: Denise Sant Photography

Jag bär på en stark tilltro till kvinnans inneboende förmåga att föda och vet att rätt stöd kan utgöra den enskilt viktigaste faktorn för en god, trygg och stärkande förlossningsupplevelse. Jag är vidare övertygad om att du som är partner måste få rätt förutsättningar att känna dig såväl delaktig som trygg, omhändertagen och behövd - och att stödet från en doula kan stärka möjligheterna för allt detta. Mitt mål är att bidra till ovanstående i din/er förlossningsresa genom att erbjuda kontinuitet, närvaro och individuellt anpassat stöd för dig som blivande förälder.

Jag är utbildad profylaxinstruktör i Föda utan Rädsla och håller kurser för blivande föräldrar både i grupp och privat såväl i fysisk form som online. Jag har även utbildats i Spinning Babies (2-day Spinning Babies Workshop med Rachel Shapiro) och kan guida blivande föräldrar i några av de många tekniker som kan främja födandet såväl inför som under förlossningen genom smärtlindring, avslappning och positioner som skapar optimal plats för bebis. För mer information, kika på www.SpinningBabies.com

Utöver förlossningsförberedelse och stöd vid födseln arbetar jag även som post partum-doula. Denna tjänst innebär stöd den första tiden efter förlossningen, ofta under det som benämns som fjärde trimestern. Läs mer om post partum-doula här.

Aniara Lagergren doula

Foto: Denise Sant Photography

"Aniara var ett otroligt stöd för oss under förlossningen. Hon hjälpte mig bland annat att hantera värkarna och stöttade min man i hur han kunde hjälpa mig på bästa sätt. Vi hade flera träffar innan förlossningen med bland annat FUR-kurs och andra förlossningsförberedande samtal som var otroligt hjälpsamt, särskilt som förstföderska. Samtal efter förlossningen var också viktigt för att kunna bearbeta förlossningen. Kan varmt rekommendera att ha Aniara som doula!" 

 

- Förstagångsföräldrar våren 2021

Feed back från föräldrar

Having Aniara with us when having our second baby was the best decision we could make. The preparation for the birth (mindset, techniques, partner involvement) gave me the confidence I needed to truly enjoy my daughter’s birth. With Aniara’s guidance I was able to listen to my body and take ownership of the process. I had the confirmation that she made an excellent job when I got compliments for her work from the midwifes in the hospital. Looking back and comparing my two pregnancies I realized how having a good experience affected my body and mental health after the delivery.
I strongly recommend Aniara’s support and guidance 💜

- Omföderska vinter 2021

"Jag var till en början osäker om om jag ville ha med en doula på min förlossning, men efter första mötet med Aniara kändes det så lyxigt att få ha henne med. Hon utstrålade ett lugn som jag gärna ville ha med in i förlossningsrummet"

-Tvåbarnsmamma maj 2020

"Under processen har Aniara varit tillgänglig, engagerad och flexibel. Hon har också uppvisat lyhördhet mot oss som personer och kunnat anpassa sig därefter. Kan verkligen rekommendera både upplägg och Aniara som person till andra som funderar på att ha hjälp av en doula"

- Förstagångspappa februari 2020

"...När du sen kom in under pågående öppningsskede, när jag kände mig golvad av smärta och trötthet, kändes allt väldigt självklart. Tror att vi båda kände det som om du var som en fin storasyster som vi båda kunde slappna av nära och som vi båda vågade lyssna blint på - vi hade ju aldrig gjort detta innan."

- Förstagångsföräldrar januari 2020

bottom of page