top of page
iStock-854484010.jpg

Amningsstöd

Precis som förlossningen kräver förberedelse, kunskap och oxytocin för att bli en positiv upplevelse, så kräver en lyckad amning förberedelse, kunskap och oxytocin. Genom vårt specialutformade amningsstöd får du både kunskap och strategier för en fungerande amning. 

Varför amningsförberedelse?

 

Vi vet att många läser på, följer bloggar och informativa konton på instagram eller väljer att gå någon form av förlossningsförebredande kurs för att förbereda sig på förlossningen, men få investerar lika mycket tid, energi och pengar i att förbereda sig på amningen. 

Vi vet att med kunskap, tips och råd så kan de allra flesta få till en fungerande amning och erbjuder därför amningsstöd till blivande föräldrar.

 

Amningsstöd från Din Gravidcoach kan du få antingen under graviditeten genom en privat amningskurs i ditt hem med fokus på kunskap och förberedelser, eller efter bebisen är född genom amningsrådgivning i hemmet för praktiskt stöd och råd. 

Amning är en färdighet

Amning är en färdighet som både mamma och barn behöver lära sig. Ni lär er tillsammans genom övning, och det kräver både tålamod och tid. Men för att skapa de bästa förutsättningarna behövs också stöd, hjälp och kunskap. Kunskap om både amningens fysiologi och om förutsättningar runt omkring dig och barnet ger dig verktyg och strategier att få till en fungerande amning

Det är en vanlig uppfattning att amning är nånting naturligt som bara funkar av sig själv och att amning inte är något vi kan påverka. Många tror också att det är så att vissa människor kan amma, medan andra inte kan det. 

Amning

Amningsförberedelse

INNAN- amningskurs

Genom att boka vår tjänst amningsstöd under graviditeten får du en privat amningskurs där ni tillsammans får kunskap om vad som krävs för att få till en fungerande amning och ökar samtidigt chansen att du- om det uppstår problem- har redskap att hantera dem, antingen på egen hand eller med hjälp, vet vad du kan göra och vart du kan vända dig. Kursen är 1,5 timem och sker i lugn och ro i ert hem och det finns gott om möjlighet att anpassa efter era eventuella förkunskaper och tidigare erfarenheter. 

Innehåll:

 • Amning de första timmarna

 • Amning de första dagarna

 • Amning de första veckorna

 • Fysiologiska förutsättningarna för amning 

 • Förståelse för balansen mellan tillgång och efterfrågan 

 • Amningsställningar både för dig och för bebis.

Kostnad

1 800 SEK  (1,5 h)

Plats: I ert hem (Skåne/södra Halland), vår lokal i Ängelholm eller Röstånga, alternativt online via Zoom.

Amningsstöd

EFTER- amningsrådgivning i hemmet

När bebis redan är här och du känner dig stressad och orolig över en bebis som skriker mycket, inte verkar nöjd vid bröstet, inte går upp tillräckligt enligt BVC, fick tillmatning på sjukhuset som du vill fasa ut och du upplever att du ammar hela tiden och känner dig uppgiven och hjälplös. Då är amningsstöd i hemmet i form av amningsrådgivning av Din Gravidcoachs erfarna och kunniga doulor ett lugnt och tryggt alternativ. Vi kommer hem till er och går under ca 1,5 timme igenom följande: 

Innehåll: 

 • Kunskap om de fysiologiska förutsättningarna

 • Förståelse för balans mellan tillgång och efterfrågan

 • Förberedelser för en lyckad amningsstund

 • Bebis tag och position

 • Amningsställning för dig och bebis

 • Vikten av oxytocin

 • Vikten av stöd

bottom of page