Aniara Lagergren

  • Doula

  • Gravidcoach

  • Föda utan Rädsla-instruktör

 

Jag heter Aniara, är 34 år och bor på landet utanför Ängelholm med min sambo, våra två barn, hund och katter. Jag är utbildad beteendevetare och arbetar även som socialpedagog på ett stödboende för personer med varierade psykosociala svårigheter. 

Jag utbildade mig till doula under våren 2019, men mitt engagemang för födandet och dess omgivande processer har grott i mig under hela min uppväxt. Som dotter till en stark och hängiven barnmorska har det alltid funnits med, och när jag själv blev mamma slog intresset rot på riktigt. Fascinationen över den enorma kraft som finns i allt detta; att bära, föda och knyta an till nytt liv, har med tiden vuxit sig allt starkare- och parallellt med detta också frustrationen över hur eftersatta dessa områden är i vårt samhälle. Att arbeta som doula är för mig således en djupt feministisk handling. Som doula kan jag bidra till att stärka förutsättningarna för, och stödja kvinnors rätt, att föda barn i trygghet; utifrån hennes villkor, behov och önskemål.

Jag bär på en stark tilltro till kvinnans inneboende förmåga att föda och vet att rätt stöd kan utgöra den enskilt viktigaste faktorn för en god, trygg och stärkande förlossningsupplevelse. Jag är vidare övertygad om att du som är partner måste få rätt förutsättningar att känna dig såväl delaktig som trygg, omhändertagen och behövd - och att stödet från en doula kan stärka möjligheterna för allt detta. Mitt mål är att bidra till ovanstående i din/er förlossningsresa genom att erbjuda kontinuitet, närvaro och individuellt anpassat stöd för dig som blivande förälder.

 

Jag är utbildad Föda utan Rädsla-profylaxinstruktör och håller i förlossnings-förberedande kurser för blivande föräldrar, både i grupp och privat (under pandemin är alla gruppsessioner via Zoom). Läs mer om Föda utan Rädsla här. Vidare har jag ett starkt intresse för föräldraskap, amning och anknytning och tar även uppdrag som post partum-doula.

Kontakt: aniara@gravidcoach.se

Aniara Lagergren doula

Foto: Fotograf Denise

Aniara Lagergren doula

Foto: Fotograf Denise

Feed back från föräldrar

"Jag var till en början osäker om om jag ville ha med en doula på min förlossning, men efter första mötet med Aniara kändes det så lyxigt att få ha henne med. Hon utstrålade ett lugn som jag gärna ville ha med in i förlossningsrummet"

-Tvåbarnsmamma maj 2020

"Under processen har Aniara varit tillgänglig, engagerad och flexibel. Hon har också uppvisat lyhördhet mot oss som personer och kunnat anpassa sig därefter. Kan verkligen rekommendera både upplägg och Aniara som person till andra som funderar på att ha hjälp av en doula"

- Förstagångspappa februari 2020

"...När du sen kom in under pågående öppningsskede, när jag kände mig golvad av smärta och trötthet, kändes allt väldigt självklart. Tror att vi båda kände det som om du var som en fin storasyster som vi båda kunde slappna av nära och som vi båda vågade lyssna blint på - vi hade ju aldrig gjort detta innan."

- Förstagångsföräldrar januari 2020