top of page
Stödgrupp

Samtal kring oro och rädsla för förlossningen

Förlossningsrädsla

Kanske bär du på oro eller rädsla i samband med graviditeten, eller har du en jobbig upplevelse från tidigare förlossning? Vi finns här för att lyssna och skapa förståelse för att du ska vara redo att möta en ny graviditet och förlossning med en ett lugn. Du eller ni som par bestämmer innehållet i samtalet. Exempel på samtalsämnen som kan vara aktuella: 

  • Oro inför förlossningen, hjälp att förstå oron och vad du kan göra för att hantera den

  • Informativt stöd kring sjukhusrutiner

  • Strategier för att göra medvetna informerade val i samband med födsel

  • Prata igenom och bearbeta en tidigare förlossningsupplevelse.

  • Hjälp i att formulera en förlossningsplan och skriva ett förlossningsbrev 

Doulasamtal

Samtalets längd beror på ert behov, men nånstans mellan 1 och 2 timmar brukar vara lagom. Du avgör om det sker i hemmet eller om möts online via Zoom.

Kostnad: 1 200 kr fysiskt möte

 900 kr per timme (online)

Plats: I ert hem (Skåne/södra Halland) eller online via Zoom. Det lägre timpriset avser zoom. 

 

För er som bor längre bort kan milersättning tillkomma. 

”Tusen tack för i torsdags. Det var en enorm lättnad att få berätta min historia för någon som bara lyssnade, utan att försöka bortförklara det som hände. Jag har de senaste veckorna haft lite problem med att magen gång på gång spänt och känts ”hård” och obekväm, men det har nu nästan försvunnit… Tänk att det påverkat mig så mycket fysiskt.” 

– Gina, tvåbarns mamma som hade en jobbig upplevelse av sin första förlossning.

"Fick ett väldigt bra mottagande och kunde snabbt ha en öppen och bra diskussion. Malin ställde rätt frågor för att vi skulle komma framåt i vår process och även om det var jobbigt så var det bra för oss."

- Britt, tvillingmamma to be

"Så mycket jag förstår efter bara två samtal, om mig själv och om att föda som ingen tidigare fått mig att förstå. Jag var stressad mitt i karriären och att jag skulle föda ökade på stressen och skapa en massa ångest. Ville bara ha kontroll och tänkte att enda sättet för mig att kunna klara detta är genom ett kejsarsnitt. Och det ville jag egentligen inte heller. Nu kan jag inte ens förstå varför jag skulle vilja det. Tror detta kommer att hjälpa mig på så många plan i livet och att jag kan börja andas igen : ) Tack för att jag hittade dig"

 

- Nicole, gravid med första barnet

bottom of page