top of page

Kategorier

Sök

Gravidmassagens effekt

Gravidmassagens effekter är många. Det kan vara väl värt att investera både tid och pengar i att ge sig denna extra lyx under graviditeten. Även låta partnern eller någon annan trygg vän ge kortare massagestunder med lätt beröring .

Erfarenheterna kring massagens många fördelar för gravida är erhållna genom många års praktik. Idag finns det emellertid också forskning som stödjer den erfarenhetsbaserade kunskapen. En undersökning som refererades i Journal of Psychosomatic Obstetrics & Gynecology från 1999 påvisade hur 26 kvinnor som fick massage 20 minuter två gånger i veckan i fem veckor upplevde och uppvisade mindre oro, bättre humör, bättre sömn och mindre ryggsmärtor än vad kontrollgruppen gjorde som inte hade fått massage.

Gravidmassage

Massage kan alltså vara en fördel så väl känslomässigt som fysiskt. Idag är det många som lever ett hektiskt liv med arbete, familj , hem och fritidssysselsättningar. Att få fokusera på bebisen och kroppen under en timme i en lugn och trygg miljö tillsammans med någon som är kunnig på området kan därmed vara en lustfylld upplevelse.

bottom of page