Featured Posts

"Dom där gravidhormonerna..."

Alla känslorna som kommer med "dom där gravidhormonerna" har gett upphov till många roliga historier... Kvinnor som bryter i hop för utspilld mjölk eller som blir rasande för att maten inte kommer i precis rätt tid. Känner du igen det? Naturligtvis är det så att hormonerna är oerhört avgörande för vår möjlighet att bli gravida och att vi förblir gravida. Jag tänkte nu fokusera på vad "dom där gravidhormonerna" har för funktion under förlossningen. Detta är en invecklad process. Jag skriver invecklade just för att det är mycket som man ännu inte förstår i dagens vetenskap när det gäller hormonernas inverkan under graviditeten och förlossningen. Prostaglandin, oxytocin, adrenalin och endorfiner är dina viktigaste hormoner under din resa från gravid till mamma. Dom är nyckeln till att reglera och tajma din livmoders sammandragningar, dom stimulerar din och bebisens känslomässiga och fysiska reaktioner, dom är livsavgörande för din bebis överlevnad.