top of page

Kategorier

Sök

Amning och stöd

Detta inlägg är en personlig skildring, ett slags nedstamp i en doula tillika trebarnsmammas amningsresa. En liten inblick i hur viktigt stödet kring amning är, oavsett kunskapsnivå och tidigare erfarenhet. En påminnelse om att vi kan, och bör, söka hjälp och guidning hos rätt personer med rätt bemötande och rätt kunskap när amningen inte fungerar som vi önskat och förväntat.


Amning

Amningsmottagningen


Idag var vi på amningsmottagningen, min bebis och jag.


Jag bär på 2,5 + 3,5 års erfarenhet av amning, och en rätt gedigen kunskapsbank baserat på många års intresse för och studerande av ämnet. I mitt arbete som doula har jag också stöttat många nyblivna mammor i deras amningsresa.


Jag behöver, ändå, stöd. För amning ÄR ingenting man bara kan eller inte kan. För att amningsresan påverkas av en drös parametrar, en hel kontext, med allt från tungband och tarmar till identitet och livets berömda pussel.

För att det handlar om så oändligt mycket mer än överföring av näring. Samtidigt som det är just detta, energi till den lilla kroppen; helt essentiellt för barnets överlevnad. Med alla känslor som detta faktum rymmer, rör upp, berör.


Så vi behöver stöd. Min bebis och jag.


Och vi behöver framförallt stöd från personer som jag känner tillit till och som besitter den kunskap som krävs för att kunna ge guidning utifrån faktisk evidens, beprövad erfarenhet och individuella förutsättningar. Som bemöter mig som en likvärdig medmänniska, med respekt, ödmjukhet och empati.


Det kunde vi få idag, tack vare en helt fantastisk människa som inte bara lyssnade utan också SÅG mig- och den lilla människan jag bar nära. Som tryggade mig - som validerade mina känslor och påminde mig om mina mammakrafter och den kompetens vi besitter, både jag och mitt barn.


Ammande bebis

Med detta inlägg vill jag hylla #amningsmottagningen och det ovärderliga arbete som barnmorskorna där gör. En extra hälsning till Kirsti och Maije i Helsingborg. Vilken gåva att få vila i er kunskaps trygga famn.


Har du behov av stöd? Kontakta din närmsta amningsmottagning och boka in en tid, det är en ovärderlig kontakt att upprätta.


Amningsstöd i hemmet eller online med Din Gravidcoachs erfarna och kunniga doulor är ett lugnt och tryggt alternativ som också kan hjälpa dig att komma på rätt köl med amningen. 


För dig som vill förbereda dig inför bebis ankomst vill vi tipsa om att läsa blogginläggen


Har ni frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att kontakta oss via frågeformulär eller på Instagram @dingravidcoach.Med värme,Din Gravidcoach logo

Comments


bottom of page