birthpolinabox.jpg

Förlossningspool -Birthpool in a Box 

För vem passar poolen?


För många som planerar att föda barn i hemmet är förlossningspool en vanlig och värdefull investering. Men en pool passar även den som planerar för sjukhusfödsel. När de första värkarna kommer är det en god idé att bygga upp en skön, trygg och vilsam stämning. Begrepp som "oxytocinkoja" eller att vrida på "oxytocinkranen" innebär att du som gravid ska ges de förutsättningar du behöver för att främja känslan av trygghet. Ju mer trygghet, desto mer oxytocin, desto bättre förutsättningar för ett gynnsamt födandeförlopp. 

 

En förlossningspool kan vara ett fantastisk hjälpmedel för den som inte har badkar, eller helt enkelt önskar större komfort och utökad funktion i förhållande till vad ett badkar kan erbjuda. Planerar du att föda på sjukhus kan badet i hemmet bidra till en skön start, och önskar du istället ta med poolen till sjukhus kan detta låta sig göras på vissa enheter efter godkännande av chefsbarnmorska/avdelningsansvarig. Kontakta ditt tilltänka sjukhus för att höra vad som gäller just där. 

För mer information om Birthpool in a Box, klicka här.

96559581_2373646939599818_31333831086450

Fördelar med vatten
 

Att bada under födseln kan både främja och underlätta värkarbetet. Det varma vattnet har en smärtlindrande effekt och många födande beskriver en ökad känsla av trygghet, kontroll och integritet. 

 

Att känna sig tyngdlös underlättar rörligheten och att bli "hållen" av det det varma vattnet främjar produktionen av hormonet oxytocin. Oxytocin är vårt lugn och ro-hormon och det hormon som får livmodern att arbeta (värkar) samtidigt som det bär på smärtlindrande, rädslodämpande effekter. Forskning visar att bad under förlossningen minskar behovet av annan smärtlindring och det finns många fördelar att åtnjuta vattnet under de olika delarna av födandeprocessen.

 

Forskning

Barnmorska och forskare Hanna Ulfsdottir har studerat vattenfödslar i Sverige: ”Vattenfödsel var associerat med färre grad II bristningar och färre interventioner samt resulterade i en mer positiv förlossningsupplevelse i form av högre skattad ’egen kapacitet’. Kvinnor som födde i vatten upplevde det som ett stärkande, tryggt, hemlikt och naturligt sätt att föda.”

Ulfsdottir, 2019

 

Detta får du när du hyr vår förlossningspool

Poolen:

- Birthpool in a Box storlek regular med plats för två personer (se mått längre ner)

- Liner (engångsskydd/ilägg av plast) för hygienisk säkerhet

- Termometer med angivelser för rätt temperatur vid födsel

- Elektrisk luftpump att blåsa upp poolen med

- Slang (engångsbruk) för att fylla/tömma poolen. Det går också bra att använda sig av och koppla på ex. dusch- eller trädgårdsslang, beroende på avstånd.) 

- Kranbeslag (de vanligare varianterna, ta reda på vilken modell som passar den kran ni ska använda)

 

 

 

 

Hyrperiod och leverans:

Hyrperioden är tre veckor innan beräknad födsel fram tills bebis är född. Poolen skickas för närvarande inte utan hämtas och lämnas i Ängelholm, Helsingborg eller Landskrona efter överenskommelse.

Info och mått:

Poolen är gjord av ekologiskt material. Den har tjocka kanter som en med fördel kan hänga över eller luta sig mot. Poolen har flera handtag, hållare för vattenflaska och en uppblåsbar pall fast i botten. Botten är dessutom uppblåsbar och höjden på poolen går att justera. 

 

Längd: 193 cm

Höjd (justerbar): 76 cm (Fylls till 58 cm)

Bredd: 165 cm

Rymmer ca 650l (80%)


Pris: 1600 kr. Inom doulapaket: 1000 kr

Boka din födelsepool
 

Skicka din förfrågan till aniara@gravidcoach.se

birthpools-product16.jpg