Doula

Trygghet och hållbarhet är två viktiga komponenter i Din Gravidcoachs arbete. Det betyder att när du anlitar Din Gravidcoach får du inte bara en, utan två douolor, till ditt förfogande. Vi kallar konceptet Douladuo.

Det betyder att du och din partner alltid har två doulor med på ert teamet.

Ni får lära känna er Doualduo på förberedande samtal och sen är det den doula som är på jour som är den som är med på födseln. Ni får alltså två erfarna doulor till priset är en- på så vis skapar vi trygghet för er och hållbarhet för oss!
 

Fördelarna är många: Två doulor innebär dubbla ryggsäckar av perspektiv, erfarenhet och kunskap. Vi kompletterar och förstärker varandras kompetenser. Om en av oss redan är på en födsel, blir sjuk eller andra oförutsedda förhinder uppstår när det är dags för er att få bebis har ni fortfarande en doula vid er sida som ni byggt upp en relation med.  

 

Med två doulor i teamet optimeras förutsättningarna för att ni alltid har en trygg, stark och utvilad doula vid er sida. Tillsammans är vi ännu bättre och med er blivande föräldrar är vår övertygelse att vi blir ett oslagbart team!

”Vi kände oss säkra på direkten efter att ha snackat med dig. Du/ni kändes rutinerade och jordnära, vilket känns härligt! Så vi skulle gärna vilja ha er som doulor med oss på denna resa! Känns spännande!”

-Doulaklient juni 2022

​Doulapaket ​Douladuo 15 900 kr
- två doulor till priset av en 

Två förlossningsförberedande träffar i ert hem under graviditeten.

Uppföljande samtal hemma hos er 1-2 veckor efter förlossningen. 

Rådgivning och stöd via mejl och telefon under hela uppdragstiden.

Alla extra kostnader för doulorna, såsom milersättning och parkerings-avgifter.

Jour två veckor innan beräknad födsel och fram till barnet är fött.

Gåva: Förlossning bli en delaktig partner- förberedande bok skriven av Anna Tallwe 

Närvaro och stöd under hela förlossningen efter era önskemål och behov.

Fördelaktiga rabatter på alla våra övriga tjänster, bland annat 50 % rabatt på en av våra planerade gruppkurser i Föda utan Rädsla. 

Vårt doulapaket är ett baspaket med det mest grundläggande och nödvändiga inkluderat.

Genom Din Gravidcoachs tillvalstjänster utformat du enkelt det stöd just DU känner att DU behöver inför din födsel. Din Gravidcoachs tillvalstjänster hittar du här 

Boka konsultation

Tack för din förfrågan!

Vi kontaktar dig inom kort.

Vad innebär doula?

  • En doula är en stödperson för både dig som är gravid och för dig som är partner och/eller blivande pappa eller mamma.

 

  • En doula använder sig av sitt lugn, sin närvaro och all den kunskap som finns runt födandet.

 

  • En doula jobbar med att minska rädsla och ingjuta mod och styrka och så att ni känner er trygga och starka inför födseln av ert barn.

 

  • En doula har inget medicinska ansvar och ger inga medicinska råd, men är expert på att vara ett stöd och en bro mellan de blivande föräldrarna och förlossningsvården.

Doulaförbundet.png

En doula ger er möjlighet att få bearbeta oro och rädslor innan förlossningen eller läka en tidigare jobbig förlossningsupplevelse. Ni får konkreta verktyg för att hantera förlossningen. När partnern/stödpersonen får verktyg kan hen kan stödja på bästa sätt. Att ha praktiskt stöd under förlossningen ger lugn och trygghet under födandet, vilket i sin tur ökar möjligheten för en positiv upplevelse av förlossningen. En trygg partner/stödperson som känner sig delaktig genom förlossningen stärker parrelationen. Stöd efter förlossningen ger er möjlighet att knyta samman förlossningsupplevelsen. 

Effekten av en stödjande doula har mätts i flera internationella vetenskapliga studier och visar på mycket goda resultat. Men en doula minskar antalet kejsarsnitt och förlossningens längd. Behovet av medicinsk smärtlindring minskar, liksom önskemål om ryggbedövning. Av studierna framgår också att föräldrar som haft stöd av doula är mer delaktiga i förlossningen och känner sig mer tillfreds med sin upplevelse (The Doula Book”, M H Klaus, J H Kennell & P H Klaus, 2003)​​