top of page
Namnlös design (4).png

Doula

Med en doula vid er sida optimeras förutsättningar för en positiv förlossningsupplevelse, vilket sätter spår i er som personer, er som par och er som föräldrar.

Vad gör en doula?

Att känna stöd under förlossningen ger lugn och trygghet, vilket i sin tur ökar möjligheten för en positiv upplevelse. Vi vet ett en positiv förlossningsupplevelse stärker din självkänsla, er relation och bidrar till en bra start på föräldraskapet. 


I dagens förlossningsvård erbjuds ni en hög medicinsk säkerhet. Tyvärr är det en utmaning för personalen på förlossningen att också ge emotionell trygghet då det generellt råder hög arbetsbelastning och brist på relationsbaserad vård.

 

Vårt uppdrag som doulor är att hjälpa er att navigera i födande-processen, ge kontinuerligt stöd och vara den person på rummet som stannar genom hela processen och fokuserar på ert välbefinnande.

Doula på förlossningen

Vi stämmer löpande av hur ni har det emotionellt, mentalt och fysiskt genom hela förlossningen. Vi bistår med information, tex vad ni kan förvänta er på sjukhuset, påminner om era valmöjligheter och guidar i strategier för smärthantering.

 

Vi har mycket erfarenhet och bär på många tips och tricks; men - det viktiga är inte vad vi gör utan hur vi får er att känna. 

Läs vår omfattande bloggartikel om vad en doula kan göra för dig och er inför, under och efter födseln.

Vi är så tacksamma för att vi tog beslutet att ha med en doula på förlossningen. Jag blev stärkt i att föda på mina villkor och våga stå fast vid det och våga visualisera min drömförlossning. Som födande uppskattade jag tryggheten i att min partner hela tiden hade ett stöd och en teamplayer. För mig var det enormt skönt att ha ett till par händer som kunde klappa, stötta och smärtlindra på olika sätt.


Forts -->

Fördelen med doula-duo är att det fanns en dubbel kompetens och erfarenhetsbank. Det blev många fina samtal med både Malin och Aniara! För oss kändes det även tryggt att veta att vid ett eventuellt långt förlopp att doulorna kunde bytas av och därmed orka vara ett bra stöd hela vägen.Kort sagt var det guld värt att ha med en person som aldrig lämnade rummet. För oss var det inte ens en fråga om vi ska ha med en doula vid nästa förlossning.

- Frida

Det är omöjligt att sammanfatta hur mycket vår doula  betydde för oss och för vår förlossnings-upplevelse. Vi önskar alla som väntar barn samma underbara upplevelse både innan och under födseln. Jag rekommenderar alla att anlita en doula! Ni kommer inte ångra er. Jag och min sambo är så nöjda över att vi valde att ha doula och vi kommer aldrig att föda barn utan det stödet. Det gav oss båda vår drömförlossning <3

- Ida

Tidigt i min sambos graviditet pratade hon om att ha med en doula på förlossningen. Till en början var jag lite skeptisk, varför skulle någon annan göra ”mitt jobb” som stödperson. Jag insåg senare att doulan inte gjorde mitt jobb, hon hjälpte mig att bli en bättre stöd person.
Vilket starkt och bra team vi blev tillsammans.

 - Emil

Hur går det till att anlita en doula?

 1. Gratis konsultation 30 minuter online via Zoom när vi berättar hur vi jobbar, vad som ingår i ett doulapaket och du får möjlighet att berätta om vem du är och vad som får dig att överväga att anlita en doula.
   

 2. Du begrundar ett par dagar innan du bokar oss. Läs på våra Google-recensioner vad andra föräldrars erfarenhet av att anlita oss i Din Gravidcoach och vad det betydde för dem.
   

 3. Vi skriver ett kontrakt och du bokar oss genom att betala en mindre bokningsavgift
   

 4. Vi gör en plan för hur och när förberedelserna och mötena ska ske.
   

 5. Vi ger stöd under födseln utifrån den plan som skapats. Vi är tillgängliga för frågor och support via telefon och e-post under hela graviditeten och första tiden efteråt.

”Vi kände oss säkra på direkten efter att ha snackat med er. Ni kändes rutinerade och jordnära, vilket känns härligt! Så vi skulle gärna vilja ha er som doulor med oss på denna resa! Känns spännande!”

-Doulaklient juni 2022

Doula-duo: Trygghet och hållbarhet

Trygghet och hållbarhet är två viktiga komponenter i Din Gravidcoachs arbete.

Det betyder att när du anlitar Din Gravidcoach får du inte bara en, utan två doulor, till ditt förfogande.

 

Med två doulor får ni dubbelt så mycket erfarenhet, kunskap och resurser till ert förfogande. Vi kallar konceptet Doula-duo. Ni får lära känna båda era doulor under de förberedande samtalen och den doula som är på jour när er bebis vill komma till världen är den som stöttar er under födseln. Ni får alltså två erfarna doulor till priset är en

-och på så vis skapar vi såväl trygghet som hållbarhet!

Med två doulor i teamet optimeras förutsättningarna för att ni alltid har en trygg, stark och utvilad doula vid er sida. Tillsammans är vi ännu bättre och med er blivande föräldrar är vår övertygelse att vi blir ett oslagbart team!

Doula- duo Malin och Aniara

Läs hur andra föräldrar upplevt att anlita oss som doulor bland våra recensioner på Google.

Exempel på innehåll i ett doula paket:

 • Två förlossningsförberedande träffar med fokus på att omvandla den teoretiska grunden som ni har skaffat er via profylaxkurser, böcker, poddar och er omgivning, till strategier som passar er utifrån er personlighet och er situation.

 

 • Rådgivning och stöd via mejl och telefon under hela uppdragstiden.

 • Jour två veckor innan beräknad födsel och fram till barnet är fött.

 • Råd, pepp och guidning via telefon eller videosamtal under latensfasten.

 • Fysisk närvaro och stöd under förlossningens aktiva fas. 

 

 • Uppföljande samtal hemma hos er efter förlossningen. 

 • Amningskurs i ert hem för att skapa de bästa förutsättningarna för en fungerande amning.

 • Utökat stöd under latensfasen genom att ha fysiskt stöd och en doula redan under latensfasen. Exempel på vad hon kan göra är att genom sin fysiska närvaro ge trygghet, guida i andning och avslappning och ge en välgörande massage som kan få oxytocinet att flöda och lindra smärta. 

 

 • Utökat stöd under den första tiden hemma med tex 12 timmar doulastöd då ni kan få stöd i amning/matning av bebis, råd och stöd kring bebisens sömn och välmående, chans att sova ikapp eller ta en dusch i lugn och ro. Dessutom får ni möjlighet att landa i den nya rollen som föräldrar med tryggt och professionellt stöd. ​​

När du bokar doula med Din Gravidcoach får du fördelaktiga rabatter på alla våra övriga tjänster, bland annat 50 % rabatt på en av våra planerade gruppkurser i Föda utan Rädsla

Vi tar uppdrag i Skåne, södra Halland och södra Småland och stöttar vid födslar på samtliga sjukhus som markeras på kartan nedan, samt hemfödslar i hela området.

 

Ska du föda på en ort utanför kartan? Kontakta oss så förmedlar vi kontakt med de doulor vi samverkar med runt om i landet!

Vad gör en doula?

 • En doula är en stödperson för både dig som är gravid och för dig som är partner och/eller blivande pappa eller mamma.

 

 • En doula använder sig av sitt lugn, sin närvaro och all den kunskap som finns runt födandet.

 

 • En doula jobbar med att minska rädsla och ingjuta mod och styrka och så att ni känner er trygga och starka inför födseln av ert barn.

 

 • En doula har inget medicinska ansvar och ger inga medicinska råd, men är expert på att vara ett stöd och en bro mellan de blivande föräldrarna och förlossningsvården.

bottom of page