top of page

Doula

En doula arbetar med att minska rädsla och ingjuta mod och styrka så att ni känner er trygga och starka inför och under födseln av ert barn. Med en doula vid er sida optimeras förutsättningarna för en positiv förlossningsupplevelse. 
 

Varför doula?

Att känna stöd under förlossningen ger lugn och trygghet, vilket i sin tur ökar möjligheten för en positiv upplevelse. Vi vet ett en positiv förlossningsupplevelse stärker din självkänsla, er relation och bidrar till en bra start på föräldraskapet. 

 

I dagens förlossningsvård erbjuds ni en hög medicinsk säkerhet. Det är en utmaning för personalen på plats att också ge emotionell trygghet, då det råder hög arbetsbelastning och brist på relationsbaserad vård. Vårt uppdrag som doulor är att hjälpa er att navigera i födande-processen, ge kontinuerligt stöd och vara den person på rummet som fokuserar på ditt och ert välbefinnande. Vi bistår med information, tex vad ni kan förvänta er på sjukhuset, påminner om era valmöjligheter och guidar i strategier för smärthantering. Vi stämmer löpande av hur ni har det emotionellt, fysiskt och mentalt genom hela förlossningen.

 

Vi har mycket erfarenhet och bär på många tips och tricks - men det viktiga är inte vad vi gör utan hur vi får er att känna

Doula som ger stöd åt en födande kvinna

Doula-duo: Trygghet och hållbarhet

Trygghet och hållbarhet är två viktiga komponenter i Din Gravidcoachs arbete.

Det betyder att när du anlitar Din Gravidcoach får du inte bara en, utan två doulor, till ditt förfogande. Vi kallar konceptet Doula-duo. Ni får lära känna er Doula-duo på förberedande samtal och sen är det den doula som är på jour som är med på födseln. Ni får alltså två erfarna doulor till priset är en- på så vis skapar vi såväl trygghet som hållbarhet!

Med två doulor i teamet optimeras förutsättningarna för att ni alltid har en trygg, stark och utvilad doula vid er sida. Tillsammans är vi ännu bättre och med er blivande föräldrar är vår övertygelse att vi blir ett oslagbart team!

”Vi kände oss säkra på direkten efter att ha snackat med dig. Du/ni kändes rutinerade och jordnära, vilket känns härligt! Så vi skulle gärna vilja ha er som doulor med oss på denna resa! Känns spännande!”

-Doulaklient juni 2022

​Doulapaket ​Doula-duo
- två doulor till priset av en 

Pris: 15 900 kr

Två förlossningsförberedande träffar i ert hem under graviditeten.

Uppföljande samtal hemma hos er 1-2 veckor efter förlossningen. 

Rådgivning och stöd via mejl och telefon under hela uppdragstiden.

Alla extra kostnader för doulorna, såsom milersättning och parkerings-avgifter.

Jour två veckor innan beräknad födsel och fram till barnet är fött.

Gåva: Förlossning bli en delaktig partner- förberedande bok skriven av Anna Tallwe 

Råd, pepp och guidning via telefon eller videosamtal under latensfasten.

Fysisk närvaro och stöd under förlossningens aktiva fas. 

Fördelaktiga rabatter på alla våra övriga tjänster, bland annat 50 % rabatt på en av våra planerade gruppkurser i Föda utan Rädsla

Din Gravidcoachs tillvalstjänster hittar du här 

Hur går det till att anlita en doula?

1

Kontakta oss för en konsultation som är ett första kostnadsfritt möte på ca 30 minuter över Zoom. 

Vi berättar hur vi jobbar och vad som vanligtvis ingår i ett doulauppdrag och ni får möjlighet att ställa alla era frågor. 

2

Ni tar ett par dagar att fundera över om ni vill anlita oss. Det är ett stort beslut och det ska kännas rätt.

 

Läs gärna vad andra föräldrar har för upplevelser av vårt doulastöd på vår sida med Google recensioner.

3

Vill ni anlita oss så skriver vi ett kontrakt och och gör en plan för när de två förberedande träffarna ska bokas in. 

Vi finns tillgängliga på mejl och telefon under hela uppdragstiden. 

Vi tar uppdrag i Skåne, södra Halland och södra Småland och stöttar vid födslar i hemmet och på sjukhusen som markeras på kartan nedan:

Boka konsultation

Hur hörde du talas om Din Gravidcoach?

Vad gör en doula?

  • En doula är en stödperson för både dig som är gravid och för dig som är partner och/eller blivande pappa eller mamma.

 

  • En doula använder sig av sitt lugn, sin närvaro och all den kunskap som finns runt födandet.

 

  • En doula jobbar med att minska rädsla och ingjuta mod och styrka och så att ni känner er trygga och starka inför födseln av ert barn.

 

  • En doula har inget medicinska ansvar och ger inga medicinska råd, men är expert på att vara ett stöd och en bro mellan de blivande föräldrarna och förlossningsvården.

Doulaförbundet.png

Effekten av en stödjande doula har mätts i flera internationella vetenskapliga studier och visar på mycket goda resultat. Men en doula minskar antalet kejsarsnitt och förlossningens längd. Behovet av medicinsk smärtlindring minskar, liksom önskemål om ryggbedövning. Av studierna framgår också att föräldrar som haft stöd av doula är mer delaktiga i förlossningen och känner sig mer tillfreds med sin upplevelse (The Doula Book”, M H Klaus, J H Kennell & P H Klaus, 2003)​​

bottom of page