top of page
IMG_1398.jpg

Praktisk profylaxkurs

Genom att gå en praktisk profylaxkurs ökar ni tryggheten och skapar en känsla av positiv kontroll inför födseln genom konkreta verktyg, kunskap och praktiska övningar.

Praktisk profylaxkurs

Din Gravidcoachs praktiska profylaxkurs är en förlossningsförberedande kurs som bygger på många års erfarenhet av vad som faktiskt gör skillnad för upplevelsen av en förlossning.

 

Det som är unikt med denna kurs är att vi omvandlar den teoretiska grunden till personliga och relevanta verktyg och strategier för just er.

 

Din Gravidcoachs praktiska profylaxkurs ger er ökad kunskap och förståelse för födandeprocessen och konkreta redskap för hur ni tillsammans kan hantera värkarbetet pch de olika faserna. På så vis får ni positiv kontroll och känsla av trygghet, vilket stärker er som team.

Privat profylax med Din Gravidcoach gör er mer förberedda på förlossningen
Förlossningspositioner, pofylaxkurs med doulan Aniara Jönsson-Lagergren

Under kursen får ni både teoretisk och praktisk kunskap om födandet och hur ni ökar förutsättningarna för en positiv förlossningsupplevelse.

Detta innehåller Praktisk profylaxkurs

Teoretisk kunskap kring hur ni kan förbereda er och navigera i såväl födandet som sjukvården:

 • Förlossningens olika faser, och vilka olika behov som kan uppstå under dessa.

 • Information kring vad ni kan förvänta er på sjukhuset samt vanliga sjukhusrutiner

 • Strategier för att göra medvetna informerade val i samband med födsel

 • Hjälp i att formulera en förlossningsplan och ett förlossningsbrev​

 • Plan för latensfas - hur kan ni använda ert eget hem under den tid som ibland kallas "tålamodsfasen"?
   

Ni får även praktiska tips och verktyg för avslappning och smärtlindring, så som:

 • Massage, mottryck och akupressur

 • Avslappning och andning

 • Genomgång av TENS-maskin

 • Affirmationer, målbilder och visualisering

 • Förlossningspositioner

 • Praktiskt prova på hur ni kan använda er av ert hem under latensfasen

 • Sjalteknik (Rebozo)
   

 • Spinning Babies grundövningar​

stämpel.png

Du vet väl om att ni som blivande föräldrar har rätt att vara lediga från arbetet för att delta i föräldrautbildning?

Boka profylaxkurs

När ni bokar en Praktisk profylaxkurs kan ni välja mellan kurs i eget hem* eller i våra lokaler i Ängelholm eller Röstånga. Ni bokar er plats genom klicka på "boka" längre ner eller maila info@gravidcoach.se. När bokningen mottagits får ni ett bekräftelse-mail samt kursmaterial skickat till er.
 
Praktisk profylaxkurs i ert hem (3 h) : 3200 kr
 
*Observera att priserna gäller Skåne/södra Halland, vardagar under kontorstid. Önskar ni boka en kurs kvällstid eller helg, eller utanför angivet område, är ni välkomna att kontakta oss för kostnadsförslag. 

Om ni är fler än ett par som bokar tillsammans erhåller ni 20% rabatt på privatkurser.

Praktisk profylaxkurs
Prakitsk profylaxkurs
Spinning babies, en av grundövrningarna

Under kursen får ni testa hur olika tekniker och övningar kan kännas, partner får handfast träning och verktyg som kan göra skillnad för den födande och ni stärker känslan av att vara ett team.

Det som var så givande med att gå en praktisk profylaxkurs var att vi fick syn på hur vi skulle kunna använda vårt eget hem när förlossningen sätter igång. Det kändes spännande och betryggande att med dessa nya "glasögon" få föreställa sig hur vi tar värkarna i duschen, soffan och köket. Jag såg fram emot födseln på ett helt nytt sätt efter denna kurs!

-Omföderska hösten 2022

En latensfas-plan hade vi aldrig trott skulle göra så stor skillnad. Min fru hade värkar under två nätter innan det var dags att åka in - och det var väldigt skönt att ha en plan för denna tid! 

Tack för en toppenkurs!

- Nybliven pappa vinter 2022

Vi gillade att kursen var så hands-on; att min partner fick träna på att ge massage och andra saker man kan göra för att få mig att slappna av och smärtlindra. Jag hade läst många böcker om förlossning innan kursen, och kände att detta var precis det som behövdes för att bli trygga inför vår stora dag.

- Blivande föräldrar 2023

Jag och min man har gått både Föda utan rädsla och praktiskt profylax med Din Gravidcoach. Kurserna var jättebra och kompletterade varandra. Vi kände efter Föda utan rädsla hur viktigt det var med praktiska övningar och vi fick verkligen mer av denna vara under praktisk profylax. Ett stort plus att det var i vår hemmiljö!

 

- Blivande mamma våren 2023

Vad är skillnaden mellan Föda utan rädsla och Praktisk profylaxkurs?

Vad är skillnaden mellan våra två förlossningsförberedande kurser? Föda utan rädsla (FUR) är en väletablerad metod som erbjuder kunskap om födandets fysiologi och som ger strategier för hur ni tillsammans kan möta och hantera värkarna under förlossningen med de fyra verktygen andning, avspänning, rösten och tanken. Inom FUR är den praktiska delen avgörande för kursens värde - det är när ni tränar tillsammans som den bästa av förberedelser skapas!

Praktisk profylax (PP) är en privatkurs som kan ses som både en fördjupning och ett komplement till FUR där ni får breddade kunskaper om hur ni utifrån era individuella tankar, behov och förutsättningar kan förbereda er optimalt inför födseln. Fokus ligger på att ta reda på vad som fungerar för just er, utforska hur ni kan använda ert eget hem under latensfasen, guidning i att formulera förlossningsbrev, diskutera förlossningspositioner, testa verktyg som TENS-maskin och rebozosjal, träna på massage och andra smärtlindrande tekniker mm. 

Man kan välja att gå kurserna separat eller att gå en kombo-kurs där ni får ta del av båda kursernas kärna med tyngd på era personliga preferenser. Kombo-kursen är tre timmar och kostar 3200 kr i ert hem.

*Observera att priserna gäller Skåne/södra Halland, vardagar under kontorstid. Önskar ni boka en kurs kvällstid eller helg, eller utanför angivet område, är ni välkomna att kontakta oss för kostnadsförslag. 

IMG_9322.jpeg

Har du friskvårdsbidrag från din arbetsgivare?

Profylaxkurser är avdragsgilla!

bottom of page