Featured Posts

Abortdoula

Igår var jag arbortdoula. Det var en mycket fin upplevelse och efter att ha lagt ut detta på Instastory så förstod jag också hur många det är som upplevt ensamhet och utsatthet i denna situation. Hur dom fortfarande lever med en skam och skuld över det som skett och inte fått gå igenom den sorg det är.

Att miljön som dett sker i är kraftigt undermålig var för mig en chock. Rummet bestod av två obäddade sängar (eller det fanns lakan men inga filtar. Väggarna var alldeles kala, med stora borr hål i. Det enda som hängde på väggen rakt framför den som låg i sängen var en snett upptejpad lapp om olika preventinmedel och dess effekt??!! På balkongdörren stod det rökning förbjuden och på insidan av toaletten var en lapp till kvinnojouren. Det fanns inte en enda tavla, inget i fönsterkarmen, inga växter, inga tidningar, ingenting!

Abort doula