Featured Posts

Checklista inför förlossningen

Oj, oj, oj vad det finns mycket information att ta in inför en förlossning. Kanske känner du som så många andra att var ska man börja? Måste man verkligen veta allt detta? Efter att ha stöttat 1000-tals föräldrar i att bli förbereda inför förlossningen har vi nedan sammanställt en checklista kring vad du behöver ha koll på:

1. Hur ni tillsammans kan möta och hantera värkarna


Värkar är det enda ni med säkerhet vet att ni kommer att uppleva, om ni föder vaginalt vilket ca 83 % av alla gör därför kommer detta överst på listan. Ni behöver båda ha kunskap om ni är två, ni gör detta tillsammans.


2. Förlossningsbrev


Skriv ett brev som gör det lättare för personalen som kommer att stödja er att förstå era behov. Fokusera på hur ni är som personer, vad som kan stressa er, hur ni tycker om att bli kommunicerade till, hur ni önskar att personalen är och om ni har specifika önskemål (det absolut svåraste för en förlossningspersonal är att hitta bra sätt att bemöta er på och det kan ni underlätta genom detta brevet).


3. Extra stödperson


Se till att ni har en person som ni kan ringa som kan skapa trygghet om det uppstår någon situation som skapar otrygghet. Kan vara viktigt framförallt för dig som är partner till den födande. (Det är sällan man ringer men genom att ha en person som finna om i fall att så kan det vara lugnande i sig).

Checklista förlossning

Längre än så här behöver den inte vara, detta är det absolut viktigaste. Har man för lite mat med sig, eller har glömt något annat praktiskt så går det alltid att ordna. Dessa tre punkter går inte att lösa i stunden men kan göra all skillnad för upplevelsen.

All lycka till!

Recent Posts